Merhabalar,
Az sonra bahsedeceğim konudan eminim, birçok arkadaş muzdarip olmuştur. Konu içerisinde veya profil bağlantılarımız kısmında çoğumuz mail adreslerimizi belirtiyoruz. Müşteriler veya forum dışından arkadaşlar kolaylıkla ulaşabilmesi açısından açıkça belirtiyoruz ama bazı firmalar forumdan izinsiz bir şekilde mail adreslerimizi topluyor ve bültenlerini ekliyor. Birkaç firma bunu yapmaya başlayınca kendilerine açıkça izah ettim ve listelerinden kaldırmalarını rica ettim. Aynı şekilde birkaç arkadaşım da aynı listede barınıyormuş. Arkadaşlarım bile çok fazla muzdarip oluyorlar. Yasal olarak izinsiz veya rıza olmadan toplamaları etik değil. Buna R10 Yönetimi izin veriyor mu yoksa gerçekten bu firmalar kendilerini akıllı sanıp kendilerince etik sanıp topluyorlar mı? R10 Yönetimi'nin bu konuyla alakalı olacağını sanmıyorum ama yine de bir ihtimal olarak göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bu konuda tespit ettiğimiz firmaları ve üyeleri şikayet etsek işlem uygulanıyor mu?
Firmalara açıkça NOT olarak düşeyim; rızam olmadan eklenilen bültenlere asla ziyaret etmiyorum. Direkt olarak IP adreslerinizi kara listeye alıyorum. Maillerinizi açmadan direkt olarak siliyorum. Sanal makinemde kapladığı diskteki alana üzülüyorum. Buna bile değmezsiniz...
Teşekkürler.