SEO uzmanlığı diye bir gerçeklik elbette var.
Ben yaklaşık 5 aydır gini talent aracılığı ile Yandex Arama Motoru Kalite Geliştirme pozisyonunda çalışıyorum.
Bu süreçte bize firma panelinde verilen eğitimler, sunumlar, bunların sonucunda yapılan sınavlar ve hazır olmaya başladığınızda verilen görevler...
Arama motorlarının aslında tam olarak nelere dikkat ettiğini, en ince detayına kadar herşeyin farkında olduklarını, İçerik sayfası - site geneli - site dışı - kapsamlarda nasıl değerlendirdiklerini gözlerimle görüyorum, hatta görevlerde bize verilen yönergeleri uygulayarak arama sonuçlarını etkiliyorum. Siteleriniz bizim karşımıza çıkıyor ve değerlendiriyoruz, günde yüzlerce sayfayı analiz ediyoruz. Bir defasında benim çok kasmadan botla yapay zekayla güncel tutmaya çalıştığım kendi sitem karşıma çıktı, ve tabi ki sınıfta kaldı
Bu iş sayesinde SEO konusunda uzmanlaştığımı düşünüyorum. Son söz olarak, SEO taktik teknik falan değildir, seo kalitedir. Kaliteyi de sağlamak hiç kolay değil.
Son sözlerime gelecek olursak (şahsi fikirlerimdir kimse alınmasın zira tecrübe ettiğim şeyler);
300-500e satılan paketlerden hiç bir şey beklemeyin sitenizin intiharı olur. Ben bu hatayı çok yaptım ve güzel güzel yükselen sitelerimi daha hızlı hitlensin diye batırmışlığım var.
Geçek bir SEO uzmanı konu açıp hizmet vermez, kotası belli sayıda firmayla çalışır çünkü bu tam zamanlı bir iş gerektirir.