Chatgpt'nin özelleştirilmiş cevaplar verip vermediği konusunda 10 farklı test yaptım, her testte 3 hesap kullandım yani 10 soruyu birisi benim diğer 2 si 0 km test hesabı olmak üzere 3 farklı hesaptan sordum.
Kendi hesabımda sordugum sorularda, soruya benim daha önceki yazışmalarımdan çıkarım yapabileceği cevaplar verdi (örneğin cevaplarında benim kendi sitemi örnek gösterdi ya da daha önceki sorularıma verdiği cevaplara paralellik gösterdi vb.), ancak diğer 2 hesaptan, aynı 10 soruya verdiği cevapların benimle hiç bir alakası yoktu, hesaplar gibi 0 km bağımsız cevaplardı.
Somut bir örnek vermek gerekir ise, en iyi backlink sitesini sorduğumda, diğer hesaplarda r10, bionluk, f1ver gibi popüler siteleri sayarken, benim kendi hesabımda ilk sıraya bana ait olan backlinkmatik.com sitesini koydu. diğer 9 test de bu denli bariz özelleştirmeler içeriyordu.
Yaptığım bu ufak çaplı denemede, tıpkı Google ya da sosyal ağlar gibi, Chatgpt'nin de nabza göre şerbet, çereze göre sonuç verdiğini gördüm.
Daha önce bu konuda test yapıldı mı bilmiyorum ancak işe yarar bir bilgi olduğunu düşündüğüm için görüşlerinize sunmak istedim.
Bir ekleme daha işe yarar belki : Sorguların tamamı "temporary chat" ile yapıldı.
Sevgi ve selamlar