Türkiye'deki doktorlara kayıtsız şartsız güvenmeyin. Birçok doktordan görüş alın, mantıkla karar verin. Eskiden psikiyatrlar insanların kafasına çivi çakarak tedavi ediyorlardı. Şimdi elektrik vererek ediyorlar. Yeterince uzun yaşamış herkes çoğu doktorun meslek cahili olduğunu bilir. Yine yeterince yaşamış ve çevresi biraz olan çoğu kişi çevresindeki bir tanıdığının/akrabasının doktor hatası veya ihmali yüzünden engelli kaldığını veya öldüğünü söyleyebilir. İşini bilen ve insan doktorlar olmasına rağmen bunlardan daha fazla kötü doktor var.
Doktorların meslek cahili olmasındaki ve yanlış teşhis/tedavilerine birden fazla defa ve acı şekilde şahit oldum. Doktorlar genel şablonlara göre karar verip reçete yazıyor. Farklı dallarda en az 10 doktorla görüşmüş birinin 4. evre ağır metastazlı kanserinden şüphe duymayan bir sağlık sistemi mevcut. Risklerden ve işten kaçınıyorlar. Hastalıklar kişiye özeldir. Özellikle hala kapalı kutu beyindeki dengeler açısından tıbbın en zayıf olduğu dal psikiyatri. Bu konuda yurt dışında yapılmış deneyler var (örn. Rosenhan Deneyi). Tıbbi bir tavsiye verecek yetkinlikte değilim. Ancak Türkiye'deki doktor kalitesini naçizane değerlendirebilecek kadar çok doktor ve hastane gördüm. Benim soruyla ilgili son fikrim birden çok doktorla görüşüp teşhisi ve tedaviyi teyit etmek yönünde.