Hocam,
daha önce de aynı sorunu yaşadık.
Hatta bu ücretli yedek konusunda daha önce yani 9. ayın sonu ya da 10. ayın başı gibi sizinle whatsapp'dan yaptığımız yazışmada "yedekleme için cihaz aldık artık yedeklemeyi ücretsiz yapacağız" demiştiniz. Telefon değiştirdiğim için o dönemki yazışmalar yok maalesef.
Böyle dememiş olsanız bile, barındırma hizmeti sağladığınız için verilerin güvenliği size aittir.
Diyelim adli bir olay oldu, barındırma hizmeti sağladığınız a şahsı/firması için sizi mahkemeye çağırdılar hâkime de mi yedekleme hizmetimiz ücretli, müşterimiz ücretli yedekleme işlemini kabul etmediği için yedeklerini almadık vb. dediğinizde size ne cevap verirler sizce?
Avukat, Hâkim vb. değilim ama size bu konuda Yargıtay'ın birden fazla içtihat bulabilirim.
Yukarıda belirtiğim sadece bir örnek.
Ben sizin hostinginizde barındırdığım müşteri sitelerimi zaten yenisini yaparak telafi ettim, bu da bana 8.000₺ gibi bir tutara patladı.
Kaldı ki Hizmet Sözleşmenizde YEDEKLEME konusundan bahsetmemişsiniz ve Reseller Hosting
sayfanızın alt tarafında
"Ücretsiz Yedekleme Sunucularımız haftalık olarak yedeklenir. Herhangi bir veri kaybında 1-7 gün arasında oluşturulmuş olan en son yedek ile siteniz tekrar aktif hale gelir." ibaresi ve Düzenli Yedekleme yazısı bulunmakta.
Gizlilik Sözleşmenizde de;
4. Kişisel Verilerin Güvenliği
Şirket, kişisel verilerinizi korumak için gerekli teknik ve idari önlemleri alacaktır. Verileriniz, yetkisiz erişim,
kayıp veya kötüye kullanım risklerine karşı korunmaktadır.