Iyzico'yu ziyaret edene kadar bende hep sorgulardım. Ancak, PayTR'yi gördükten sonra Iyzico'ya bir şey deme hakkım kalmadığını düşünüyorum. Iyzico, ciddi anlamda globale oynuyor. Alt yapıları ve sistemleri oldukça iyi. Teknik açıdan daha yetenekliler. Ayrıca, işlem itirazları gibi kritik konularda Master, Visa gibi şirketlerle çok yakın ilişkiler içerisindeler. Haliyle, biraz daha üst seviye hizmet almış oluyorsunuz. Ancak, küçük bir işletme sahibiyseniz ve sınırlı geliriniz varsa, bu hizmeti çokta hissetmezsiniz. İşlem sayısı çoksa, geri iadeler, işlem itirazları vb oluyorsa, büyük rakamlarla oynuyorsanız, o zaman alternatifsiz Iyzico olur.
Sizin için ikisi de fark etmez. Aylık dönen ciddi bir hacim varsa, Iyzico seçin.
Türkiye'de çok sayıda ödeme sağlayıcısı var. Sadece bu ikisi yok.
Ödeme sağlayıcı ve e-paraya örnek olması için;
Elekse, HepsiPay, Iyzico, Moka, MoneyPay, Paynkolay, Ozan, Papara, Papel, Param, Paybull, Paybyme, Paycell, Posfix, Paynet, Paytr, Rubikpara, Sipay, Tami, United Payment, BKM Express, Chippin, Compay, Garantipay bunların bazıları. Ayrıca, bankaların sanal pos opsiyonları da var.
Söz konusu mağaza için ben Iyzico tercih ederim.
Ancak, yine aynı mağaza için, eğer PayTR daha erken ödeme yapıyorsa, daha iyi oran veriyorsa, ve çok büyük işlem hacmim yoksa, PayTR'yi de gözardı etmem.