hayırlı forumlar arkadaşlar 5 yıllık şahıs şirketim var mobilya parçaları alıp satıyorum internetten full sanal iş. 5 yıldır faturalarımı düzenli olarak kesiyorum 1 fire bile yok bu yıl işler bir tık iyi ve vergi çok yüksek çıkacak,. gider göstermek için 8-10 adet telefon almak istiyorum kurumsal bir mağazadan. bu incelemeye girer mi girerse ceza alır mıyım bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi işim sanal olduğu için işimde kullanacağım dersem problem yaşar mıyım
Merhaba eğer geçmişte alınmış telefon yoksa demirbaş listenizde ve sigortalı personeliniz varsa 150 tane bile cep telefonu alabilirsiniz yani 150 çalışanınız varsa demek istedim. Burada şunu atlamayın eğer eskiden bir şekilde 10 tane cep telefonu alımı yaptıysanız onları mesela kendi kendinize fatura kesip önce onları kayıttan çıkarın, sonra yeni alım yapın. Hiç korkunuz olmasın, hatta mümkünse faturalarını yani o numaraların ödemelerini banka hesabınıza otomatik talimat verin.
Bu arada şunu hatırlatayım, diyelim 8 personel var, 8 telefon aldınız bu tamam sıfır sıkıntı.
Ama 8 tane de hat olmalı. Demek istediğim telefon sizin şirketinize ya da şahıs şirketiniz alındı ama sim kart eşinize, kızınıza, çocuğunuza kayıtlıysa olmaz. 8 telefon alıyorsanız 8 tane de adınıza hat olmalı....
Bunun haricinde başka cevaplara itibar etmeyin lütfen. Tabii ki incelenmezse görünmez. Şimdi biri çıkıp ben 10 yıldır eşimin telefonunuda gider gösteriyorum der

incelenirse bir gün 10 yıllık geri dönük ceza çıktığında anlar ne dediğimi.
Mutlu seneler