Gizlen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki kaldirilmaz ise ne oluyor?
Web sitesi icin tamamen google ban veya ip ban vs ?
Google indexi siliyor dmca yazıyor diye biliyorum. İp ban ihtimal dahilinde değil.


sacilannurlar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir ajans sitesi benim fotoğraflarımı kullanıyordu. İletişime geçtim kaldırmadılar sonra sunucu firmasını bulup mail attım. Müşteriyi sıkıştırıp kaldırtmışlar sağ olsunlar
Hocam bu arada siz tüm müşterilerin dosyalarına erişebiliyor musunuz? Mesela ben bir sunucuda yazılım geliştirirken yazılımın çalınmasından korkmalı mıyım?
Ek not: şimdi aklıma geldi sakın yanlış anlamayın sizi tenzih ederim. Genel olarak soruyorum.
Normalde hosting firmaları illegal olmadığı sürece içeriğe müdahale etmez. Ama firmalar yasal süreç ile vs. uğraşmamak adına bazen müşteriyi darlıyor.
Müşteri dosyaları konusunda eğer standart bir hosting paketiniz varsa yani kendi vps veya vds iniz yok ise tek tıkla sizin cpanele sizden daha yetkili şekilde girebiliyoruz.
Vps'ler konusunda ise nihayetinde size root pass veren bizleriz. Çoğu firmada da otomasyon ile teslim ediliyor. Erişme ihtimalimiz var ama genelde çok tercih edilmez. Genelde bulaşılmaz vpslere.
Kvkk kapsamında bu tarz müdahaleler yasal değildir. Standart muhasebe otomasyonları veya forumdaki 200 liralık scriptler tarzı şeylere hiç bir hostingci kafasını çevirip bakmaz.
Zaten bu işi bilen hosting firmalarının elinin altında bu yazılımların en babaları bulunur. Tenezzül etmezler.
Ama x bir yazılımınız var piyasada olmayan ve çok kıymetli bir yazılım ise eğer cpanelden iki tıkla alırlar ruhunuz duymaz.
O noktada paraya kıyıp fiziksel sunucu almak güvenlik ve kaynak yönetimi açısından en mantıklı olanıdır.