akat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben hukuki dayanaklarıyla birlikte konuşmaya çalışıyorum; içi boş ‘atıp tutma’ meselesi bana göre değil. İlgili mevzuat zaten ortada (eticaret.gov.tr’de veya Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sayfalarında var). Okuyup anlayabilen herkes hangi yükümlülüklerin geçerli olduğunu görebilir. Şahsen ben, mümkün olduğunca resmi kaynaklara ve tecrübeli uzmanların yorumlarına dayanıyorum. Sizin ‘mevzuattan bihaber, çok şaka gibiler’ dediğiniz kısım için ise tek söyleyebileceğim, her fikre şüpheci yaklaşmakta fayda olduğudur. Sonuçta mevzuat orada; okumak, anlamak ve uygulamak herkesin sorumluluğu…
Bakın sadece 5. madde bile bu işin olmasına engel, boş boş atıp tutmuyoruz.

ETHS’nin bilgi verme yükümlülüğü
MADDE 5- (1) ETHS, kendine ait elektronik ticaret ortamının ana sayfasında doğrudan ulaşılabilecek şekilde “iletişim” başlığı altında aşağıdaki bilgileri eksiksiz olarak bulundurur:
a) Tacir için ticaret unvanı, MERSİS numarası ve merkez adresi; esnaf ve sanatkâr için adı ve soyadı, vergi kimlik numarası ve merkez adresi.
b) KEP adresi, elektronik posta adresi, telefon numarası ve varsa işletme adı ile tescilli markası.
c) Mensubu olduğu meslek odası, meslekle ilgili davranış kuralları ve bunlara elektronik olarak ne şekilde ulaşılabileceğine ilişkin bilgiler.
(2) Elektronik ticaret pazar yerinde satış yapan ve tacir veya esnaf ve sanatkâr olan ETHS, ETAHS tarafından kendine tahsis edilen alanda aşağıdaki bilgileri eksiksiz olarak bulundurur:
a) Ticaret unvanı, işletme adı veya tescilli marka bilgilerinden en az biri.
b) KEP adresi.
c) Esnaf ve sanatkâr için vergi kimlik numarası, tacirler için MERSİS numarası.