escapist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kalp krizi geçiriyorum diye acillere gittim demişsiniz, olaya bakış açınız çok yanlış.

Kısaca özet geçeyim, merdiven çıkarken kalbiniz çarpar ama hissetmezsiniz veya korkmazsınız neden? Çünkü korku koşullanması yaşamadığınız bir ortamdır, ancak eve geldiğiniz de yatarken kalbiniz hızlı çarpıp ağrı yapınca hemen korkar ve tedirgin olursunuz bunun sebebi de korku koşullanmasıdır.
Stres hormunuyla beraber baskılayan kortizol sizi rahatsız hissettirir yani siz kalp krizi geçirmekten değil korkudan korkuyorsunuz. Çünkü buna kendinizi koşullamışsınız.
Diğer bir toplumsal örnek, bir gün sokak da yürürken bildiğiniz sokakda gidiyorsunuz herşey yolunda biranda önünüze köpek atladı sizi kovaladı nabzınız vs yükseldi sonraki gün oradan geçmek zorunda kalınca gene korku koşullanması devreye girer.
+ olarak yediğiniz yemeklere dikkat edin, kalp krizi geçiriyorum diye düşündüğünğz şey kalbinizin yanından geçen bir bağırsak damarı bile olabilir. Bu da çarpıntı ve kalp ağrısı yapar çünkü sindirimsel sorun yaşıyorsunuzdur.

not; doktor değilim önerdiğim hiç bişey ilaç vb değil bizzat kendi deneyimlerimdir.
+ olarak spora başlayıp stres yönetimizin arttığınıda görebilirsiniz geçmiş olsun demicem çünkü yaşadıklarınız hastalık değil KORKU KOŞULLANMASIDIR

STRESDEN SICAK DA YAPAR KALPDE HIZLANIR ADRENALİNDE SALGILANIR KORKMAYIN DUYGULARINIZI TANIYIN

EĞER BU BİLGİLERİN FAZLASINA İHTİYACINIZ VARSA DM ATIN
çok teşekkürler bilgiler için özet geçmişsiniz resmen. son bir kez daha kardiyoloji doktoruna gideceğim onda da bir şey çıkmazsa tüm tezler buna yöneliyor gibi zaten.