Selam olsun,
Müjdeler müjdesi asgari ücret açıklandı.
Rakama takılmıyorum sadece bunun belirlenme kriterlerine ve toplumun kabulüne selektör yakıyorum.
Bir insanın, insan gibi beslenmesini hesaplıyor muyuz?
Mesela tereyağ kullanımını hesaplarken bakın üstün değerleri olan falan değil sadece %100 tereyağ olarak ele alsak yeter diyorum.
Marketlerde satılan %40 %60 süt içeren sözüm ona tereyağların fiyatlarıyla insanların yaşamasını beklemek ve bunu kabullenmek...
Tekrar ediyorum üstün değerlerdeki baldan bahsetmiyorum sadece arıların yaptığını bal olsa kafi ama marketlerde satılan şeker şuruplarının fiyatlarıyla yaşama sanatını sergilemek ne acı.
Arkadaşlar insan gibi yaşamak et yiyorsanız et, bal yiyorsanız bal, tereyağı yiyorsanız tereyağı yemenizi gerektirir.
Gerçekten bir insanın insan gibi gıdasını alması için ne kadar gerekli?
Gerçek bal nedir? bal baldır. 100 TL ye bal mı olur?
Asgari ücretli birinin gerçek manada beslenmesi söz konusu değildir ama hesaplayanlar gibi buna maruz kalan toplumda bu konuda şikayetçi değil.
Toplum olarak D vitamini, b12, demir eksikliği çekiyoruz çünkü yediğimiz hiçbir şey gerçek değil, insani değil.
Fermente sucuk gerçek sucuktur ama sırf ucuz diye neden ısıl işlem görmüş sucuk fiyatı ile toplumun ücreti belirlenir?
Az para kazananların sağlıklı daha doğrusu gıdaların gerçek olanını yemesi lüks mü oldu?
Asgari ücretli birinin sağlıklı beslenmesi değil sadece ölmemek için sahte gıdalar yemesini hem bu ücretleri hesaplayanlar hem de bu ücreti alanlar nasıl kabul edebiliyor?
Kültür/Sanat gibi insanı insan yapan şeyleri geçtim sadece insan gibi beslenme için bile asgari ücret yeterli değildir.
Sırf asgari ücret alıyor diye sucuğun, peynirin, salamın, yumurtanın neden en sağlıksız olanını yemek zorunda kalıyor?
Asgari yaşam demek kanser olmak demek değildir, olmamalı.
Her şeyin en sahtesini, en sağlıksızını almayı ya da almamızı istemelerini neden böyle doğrudur diyerek kabul ederiz hiç anlamam.
Bu konularda yazan çizenlerse hep geliri yüksek olanlar. Asgari ücret alanların bu konuları hiç dillendirmemesi neden?
Sorular soruyorum cevapları bilmediğimden değil sadece dank etsin be kardeşim.
İnsansın!