Türkiyede istediğin bölümde ilk 20, maksimum ilk 25 üniversitede okuyabilecek potansiyelin var ise üniversite okumanı öneririm. Hakkari üniversitesi x bilimleri bölümünde okuyacak potansiyeldeysen, ailenin akrabalarına oğlum / kızım üniversite okuyor dedirtebilmen dışında hayatına hiçbir katkısı olmaz ve 4 seneni heba etmiş olursun. Üniversite okumaya sıcak gözle bakan biri değildim, sabancı üni. mezunu kağan abimin yaptığı konuşmadan sonra fikrim çok değişti, ufak bir örnek verecek olursam counterda drop farm sistemi yapıp ayda 6 haneli rakamlar kazanan ve bu işe günde maksimum 1 saatini ayıran bir kişi. Kısacası hangi üniversiteden mezun olduğun ve üniversitede ne yaptığın önemli olan kısım. Namık kemal üniversitesinde endüstri müh. okuyan ve bölüm birincisi olan bir tanıdığım (kariyer.net'e göre endüstride 28. sırada) şuan yurt dışında 2 senelik bir personel deneyimiyle net 4400$ maaş alıyor. Aynı şekilde nişantaşı üniversitesinde ücretli endüstri mühendisliği okuyan bir tanıdığım daha hala asgari ücretle dahi iş bulamamış birisi en son mcdonaldsta çalışıyordu belki ayrılmıştır billemiyorum. Umarım sana fikir olmuştur, ben çok zekiyim kendim iş kuracağım şöyle yapacağım böyle yapacağım diyorsan (eskiden böyle biri olduğumdan örnek veriyorum) öncelikle üniversite okuman gerek. Forbes'a bakarsan zenginlerin büyük bir bölümünün aynı üniversitelerden mezun olduğunu ve önceden tanıştıklarını görebilirsin. Baban müteahhitse çok kasmaya gerek yok tabi ki