IbrahimMiller adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
eğitim tavsiyeniz var mı hangi yapay zekalar kullanılmalı hangi nişlerde ilerlenmeli öğrenmek için
Ben eğitim aldım 5k ya ancak en iyi eğitimi yine chatgpt veya claude verebilir. Ucuz olsun derseniz x in groku seçilebilir. Kullanacağınız yapay zekalar konuşma, ses efekti, image ve video oluşturma. Niş olarak yapay zekaya sormak daha iyi, zira ben kendi alanımı söyleyemem. Farklı kategori söylersem de bu etik olmaz.

CobanTech adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
takip
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ai araçları çok pahalı. aylık 100dk için bile bir sürü para istiyorlar. hadi seslendirmeyi chatgpt üzerinden hallederiz de video oluşturma olayı sorunlu. slayt gibi resim geçişleri mi olacak yoksa video mu.. ai söylenenlere göre ne kadar doğru resim veya video oluşturacak bu da belirsiz.

bu konuyu bende düşündüm ama bununla uğraşacağıma kendi içeriklerimi ürettiğim youtube kanalıyla devam ederim daha sağlıklı. ya da origami gibi global kanallar yapılabilir.

tabii şimdilik ai yardımıyla blog işini deniyorum olmazsa mecbur tekrar youtube a başlayacağız.

bu arada 7+ yıllık youtube deneyimim ışığında vereceğim tavsiye ise geç olmadan başlamanız yönünde. ayrıca etiket, açıklama işine kendinizi kaptırmayın. başlık ve küçük resme odaklanın. içlerinde en önemlisi videoda kalma süresi o yüzden video başlangıcında insanları etkilemeye bakın.

kolay gelsin.
Evet ülkemizde pahalı ama bu aslında bir fırsat ucuz olsa herkes yapacak ve para kazandırmayacak belki, girmek için kesin tarih bu gün. Yarın bile geç olabilir. Zira inanılmaz hızlı gelişen bir alan. Önemli olan tam yayılmadan kitle ve algoritma edinebilmek. Parasının bir değeri yok bence. zira kitle ve algoritmayı yakaladığınızda 1 ayda çıkar parası. ama geç kalındığında rakiplerle başa çıkmak daha pahalı olacak. Bu nedenle 6 sonra zor diyorum.

Ayrıca çok geniş bir alan açıldı... yt dışında bile, sosyal medyadan reklama bir çok alanda iş yapılabilir. Örneğin rakip kanalları inceliyorum, içerikleri çok çok basit olduğu halde izlenmeleri bir aile geçindirecek kadar var.

Neyse zaten ben kendi kanalımda yatırımdan sonra neler yapıyorum hem öğrenip hem yayınlayacağım (diğer kanal konsepti hariç) Böylece 1 yılda var sayalım yaptığım yatırımı bu kanaldan çıkarabilirim. Böylece aslında yıl sonunda yatırım maliyetim sıfır olacak...