Mevcut yorumuma bir ek yorum katmak istiyorum.
Alacağınız araca sorunsuz 20 yıl binerim derseniz atmosferik motorlu bir japon, kore aracı tercih edip hayatınızı mahvedebilirsiniz. Ya da hibrit olmayan Toyota bir araç tercih edebilirsiniz ama yinede sorunsuz olacağını garanti edemem, genel itibariyle yıllar içinde galericilikte yaptığımız için her türlü araca bindik ama bende japoncuydum genel olarak bu zamana dek. 20 yıl öncesi araçlarla bugünki araçlar arasında dağlar kadar fark var artık sorunsuz araç yok az sorunlu araç var tabi İnsanlar artık bir araca ortalama 5 yıl biniyor ve yeniliyor. Kronik sorunu olan araçlar zaten piyasada biliniyor örnek 1.2 puretech PSA grubu motorları gibi triger sorunu duymayan, bilmeyen çok az insan kaldı.
Etrafınızda sıfır araba alan 100 kişi olsun diyelim 1-5 yıl içerisinde sanayiye düşmüş
Chery için şunu diyebilirim yakıtı çok mu bence değil neyle kıyasladığınıza bağlı olarak, aynı CC ve aynı motor gücüne sahip bir başka araç yarı yarıya daha az yakıyorsa evet Chery çok yakıyor demektir. Kaldı ki bugün piyasadaki bırakın D SUV'ları yeni nesil birçok otomobille yakıtı ortalama aynı yakıyor.
Pas konusundan bahsedilmiş bir şehir efsanesi daha 2023 araçlarda bagaj havuzunun alt bölümüne meges çekilmemiş ve kaynaklı bölgede kusma(Pas Başlangıcı) gerçekleşmiş. 2024'lerde o bölge megesli olarak geliyor. Ben size başka birşey söyleyeyim sıfır alınan Qashqai, İbiza, Duster, Egea, Tucson, Civic, Kodiaq, Clio, T10X, Megane, CRV bu model araçlarda paslanma var. Belki daha fazlasında var ama hatırladığım bunlar. Halihazırda Qashqai aracım hala duruyor, direksiyon mili paslandı, kapı contalarını kaldırdığınızda birleşim yerleri pas, sıvı ile temas etmemesine rağmen içerde bagaj havuzunda ufak tefek kusmalar var, aracın altını görmedim belki oralarda da var.
Qashqai'yi aldığımda aklım hep X-Trail'de kalmıştı ama bu sefer aklım hiçbir araçta kalmadı.