Troy yerli marka horcam. Yurtdışında tanıyan pos var, tanımayan var. Tıpkı Amerikan Ekspress gibi. Tabi ki Amerikan Ekspress gibi kaliteli demek istemedim

Visa ve master dünya çapında büyük firmalar. Fraud sisteminden tutun da aklınıza ne geliyorsa birçok teknolojik yatırıma sahipler. Troy daha bu alanda bebek bence.

Bunun dışında Chargeback süreleri farklılık gösterir. Troy'daki durum ne bilmiyorum ama Visa kartların harcamalarına 180 gün, mastercardların harcamalarına 540 gün boyunca itiraz edebilirisiniz.

Ödeme sistemi işi yaparken Visa ve Master ile anlaşmak zorundasınız. Ya da hizmet aldığınız banka anlaşmış olmak zorunda. çünkü dünyanın her yerinde geçerli bir kart üretemezsiniz başka türlü. Ama Troy kartı bu konuda ülkemiz hariç ciddiye alan var mı bilmem.

Ayrıca dünya çapındaki birçok büyük ve prestijli firma kartlara promosyon yapacaksa master ve visa ile yapar. Örneğin havaalanı loungeları, uluslararası zincir markalar v.s. Ama Troy ile alakalı uluslararası bir kampanya görmedim, en azından bana denk gelmedi.

Seçme şansınız var ise Visa ya da master seçin. TR'de kullanacaksanız da Troy çok sorun çıkarmaz diye düşünüyorum.