Sene 2004 303. Kısa Dönem
Acemilik Erzurum Yakutiye 3. Ordu 9. Kolordu 109. Topçu Alayı
Güzel yerdi büyüktü o zamanlar acemilik işte oranın New Yorku gibi geliyordu bana koca koca binalar her yer asker gidiyorsun gidiyorsun başka komutanlık binası biraz daha gidiyorsun daha üst rütbe komutanlık binaları vb vb
tanklar tanklar tır üstünde yerde orada burada tanklar, bir ara hasta oldum erzurum şartları çetin tabi merkezde askeri hastaneye gittim hep şaşırtan yerlerdi bulunduğun yerden çıkmayınca alışıyorsun bazı şeylere
Ustalık Erzurum Aziziye 3. Ordu 9. Kolordu 24. İkmal Merkezi ne bağlı
Lojistik Komutanlığı Ulaştırma Komutanlığı 3. Ulaştırma Komutanlığı Ilıca Aziziye
için 3 binası olan bir birliğe aldılar orada da var 200-300 kişi 1 bina yatakhane diğeri komutanlık diğeri gazino
sevimli mi sevimli kendi halinde bir yer orada da 1 aya yakın kaldım
Ilıca çok güzel bir yerdi köyüne ilçesine yakın uzak bir mesafede bir kaç komutanı ile arkadaş ortamı bir birlikti
orada dediler ki Erzurum Oltuda küçük bir birlik var küçük dediğim 25 kadar asker 1 komutan var oraya takviye lazım gitmek isteyen var mı, kimse yanaşmadı bir ben bir de problemli bir eleman vardı peşimi bırakmayan asker firarisi o gidelim dedik (ben dediğim için o da peşimden geldi ya)
bindim oltu minibüsüne nasıl bir tabiat doğa çevre git de git git de git oltu da dağın başında bir yere teslim oldum
iki dağ altında yer altında askeri mühimmatın depolandığı depoların olduğu bir yer tamamen gizlenmiş saklanmış
orayı koruyoruz ilgileniyoruz,
hiç unutmam depoların içine girdiğimde bir sürü askeri malzeme bazılarının üzerinde USA bayrağı vardı baktığımda üzücüydü benim için
herşeyi depolamışlar
kar kış kıyamet başladı 25 kişi 1 nizamiye 3 tane nöbet kulübesi (nöbet kulübesinde 2 kişi kalırdık) biri pusuya yatar diğeri işaret parola sorar gözlem yapardı devriyesi vb derken günde pik zamanda 12 saat nöbet tuttuğumuz oldu
nasıl oluyordu bu 2 saat nöbet 2 saat dinlenme sonra tekrar 2 saat nöbet 2 saat dinlenme gibi tüm gün böyle geçiyordu
hava şartları çetin soğuk inanılmaz tabi bir kars kadar değil ama soğuktu yani
sonra dediler ki askeri birliklerin binaların enventeri çıkarılacak mühendis lazım beni çağırdılar
aziziye birliği oltu ora bura heryeri dolaşmaya başladım milletten ayrı bilgisayar başında veya elimde metre günlerim geçti
sonra tekrar oltu ve terhis
şimdi bakıyorum çok güzel bir 6 aydı
tüm zorlukları ile
eski jeepler ile sahurda iftara hoplaya zıplaya ana birliğe yemek almaya gitmeler
asker ağalar ile birlikte sofraya oturma cuma içtiması o şu bu bence her bir erkeğin yaşaması gereken bir deneyim
2 3 defa hastaneye gittim biri kars da idi oltu karsa gönderdi, diğerinde erzurum merkezdeki hastane orada dağıtım kampında kaldım bir gece
bir erkeğin aklı selim olarak çocukluğu bitirmesi için bir yetişikinim ben de bunu yapabiliyorum demesi için yaşaması gereken bir deneyimdi bence acısı tatlısı ile hatıramda kalan zamanlardı.