Defter tasdik kalktı o ücret gider katılımdır. o da yıl içinde sizin için harcanan ekstra zaman ve sözleşme dışında yapılan ekstra işler için alınan ücrettir. Her MEslektaş mükellefi ile dialoğuna bağlıı olarak alır ben mesela 1500 lira ile 3500 lira arası alıyorum defter ücreti ise maliye bakanlığının resmi tarifesi henüz belirlenmedi resmi tarifeye göre rakam belirlenir benim standardım budur tabi mükellefin iş yükü fazla ise rakam ona göre artış gösterebilir. Burdan detay vermek zor şirketiniz hakkında bilgi sahibi olmadığım için özelden yazarsanız telefonda daha net bilgi verebilirim.
1. Sınıf defterden nasıl 1500-3500 TL alabiliyorsunuz anlamış değilim defter bomboş olsa hiç bir gelir gider olmasa dahi maaliyeti bu paradan daha yüksek ya aldığınız parayı ödemiyorsunuz ya da yalan söylüyorsunuz. Evet bazı mali müşavirler uçuk rakamlar istiyor ama böyle bir fiyat yok hocam bilançolar şimdi zorunlu olarak e defter oldu program parası zaten lucadan alsan üç bin TL ediyor en ucuzu. Maliyenin neyi açıklamasını bekliyorsunuz maliyenin defter tasdiki ile bir alakası yok ki kolpa bunlar. 2 mali müşavir etiketliyorum 1. Sınıf defteri 1500-3500 TL kurtarır mı merak ettim cidden
@benimmuhasebecim;
@MaliMevzuat;