Herkese hayırlı geceler. Hayattaki kazancın sadece maddiyat olmadığını bilerek yaşamanın önemli olduğu bir zaman diliminde yaşıyoruz. Bu doğrultuda birkaç şey yazmak istedim.

Forumda dijitalle haşır neşir olduğu kadar dijital iş yapmak isteyen, elindeki parayla ben de bu alanda varım demeyi amaçlayan çok kişi var. Belki de buranın ekonomi çarkını döndüren profiller de bizzat bu karakterler. Ancak kimse parasını boşluğa atmak, durduk yere kaybetmek de istemez. İşte tam da bu hususta bahsettiğim şey hayale para kaptırmak…

İşiniz ne olursa olsun, fiziksel çalışmalar da dahil hiçbir zaman paranın oturarak kazanılmadığına hakim olmak gerekiyor. Elbette her iş sabah akşam çalışmanızı gerektirmez veya dijital işlerde sırtınızda yük taşımış gibi de hissetmezsiniz. 🙂

Ama dijitalde en basit parayı kazananlar, yöntemin bilinir olmasının ardından kazancının düşeceğini de hesaba katarak asla detay bilgileri paylaşmazlar. Yani e book ile hayal satmazlar. Genelgeçer bilgilerden başarı olacağını hedeflemezler. Veya gelir garantili bir iş yöntemini, milyonlar kazanın diyerek de pazarlamazlar…

Ben bir işle meşgul olayım, en iyi pazarlamayı da yaparım. Param var ama uğraşmaya erinirim diyenlere saygı duyuyorum. En uygun parayla deneyim edinebileceğiniz bir yerdesiniz. Ama çabalamadığınız için hayalinizdeki zenginliğe kavusmakta yine zorlanacaksınız bilin isterim.
Günde 5-10 tane en az sohbet maksatlı, bir sey sorabilir miyim ile baslayan mesaj alıyorum. Maalesef dönüş sağlayamıyorum. Tıpkı karakteriniz, adınız gibi dijitaldeki her işin de ayrı bir dinamiğinin olduğunu, başarı için markanın sadece size ait olduğunu yansıtmaya dahi hem güç hem para harcamanız gerektiğini bilmeniz ve tam kararlaştırdıktan sonra girişimde bulunmanızı öneriyorum.

Özetle, dükkan açmak maliyetli geldi diye dijital iş yapılmaz. Bunu artık anlamamız gerekiyor. Başarılı markaların birçoğu aslında gözünüzde büyüyen fiziksel mağazanın en az 2 katını harcayarak dijitalde marka olmayı basarıyor.