Güzel bir rehber. Burada, R10'da da bir sürü hazır içerik paketi reklamı görüyorum. Hatta geçen aylarda denemek için bir tanesini satın almıştım ve yine R10'da satılan bir içerik oluşturucu ile sitelerin Wordpress panellerine bağlanıp, otomatik olarak içerik üretiyordu. Anahtar kelime analizi deseniz yok, görsel ve video deseniz stok görsellerden uyumsuz ve saçma sapan görseller.
Adsense geliri vaat eden, cüzi miktarlara (örneğin 2000 TL'ye 300 içerik vb. gibi) fazla içerik sunan bu paketlerden uzak durmanızı tavsiye ediyorum. Bunlar maalesef sizden sadece ana konu başlığını talep edip, o konu başlığı hakkında ChatGPT'den "bana X konusu hakkında Y adet fikir / başlık üret" promptu ile üretilmiş ve Semrush /Ahrefs gibi hiçbir araç ile kontrol edilmemiş başlıkları otomatik içerik üreticilere liste olarak girip üretilen içeriklerden oluşan faydasız paketler.
Bu tip hiçbir paket size para kazandırmaz. Günlerce, haftalarca ve hatta aylarca ekran başında hit almayı beklersiniz ama bu şekilde sadece yapay zekaya yazdırılmış, anahtar kelime analizi yapılmamış ve yazıldıktan sonra düzenlenmemiş içerikler çöptür.
Açıkça şu kişinin paketi, bunların işi demedim çünkü kimseyi rencide etmek istemiyorum. İnsanları para kazanma vaadi ile kandırdıkları halde "ekmeğimizin peşindeyiz" edebiyatı yaparlar ve meyveli ağaç rolüne soyunurlar bir anda, uğraşamam.
Ek gelir elde etmek istiyorsanız, konunun ilk mesajında yazılan anahtar noktalara dikkat edin, kolay para diye bir şeyin varolmadığını unutmayın ve hayal satanlardan kendinizi -ve cüzdanınızı- koruyun.