Bazı durumlar içerisinde olmasam kesinlikle deneyimlerdim. En fazla ne olabilir ki, geri dönerim diye düşünürdüm. Sebep belli, her şeyden önce ülkemde adalet yok, twitterda gündem olursan içeri atılıyorsun olmazsan cinayet bile işlesen 5 yıl yatıyor çıkıyorsun. Doktorları kaçırdık, öğretmenleri yıldırdık hatta atamıyoruz bile, çoğu okul öğretmensiz, havaya bile vergi isteyecek boyuta geldik, insanlar sinirli insanlar gergin, her an birisi seni öldürebilir düşüncesiyle yaşanır mı? Öldürse 5-8 yıl yatacak çünkü adam onun rahatlığında sinirlendiğinde öldürüveriyor. Çok sakin bir insan olsan bile trafikte bununla karşılaşma ihtimalin var. Ha bir de çocuk getireceksin büyüteceksin bu topluma.

Hayata bir kez gelmişim, kaç yıl yaşayacağım belli değil, ülkenin medenileşmesini bekleyecek bir ömrüm de yok. Gider kazanır alır, emekli olur yine ülkeme dönerdim. Garantici insanlar için ülkem artık çok zor olmaya başladı. Çoğu şeyin burada bir garantisi kalmadı. Kendimi garantiye aldıktan sonra-maddi anlamda- döner hayatımı cennet ülkemde izole şekilde krallar gibi yaşardım. Ama işte belli sebeplerle bunu yapmam imkansız. Yapabilene de tavsiyem elde edeceğini elde ettikten sonra eninde sonunda yuvana geri dön.. bülbülü altın kafese koymuşlar ah vatanım demiş..