Canepe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında teknikte değil, amaç o cihazları kullanmanızın gerekli olduğunu bilmek-yapılandırmak. İnsanlar sırf o optimizasyonu yapabilmeyi kolaylaştırmak için Cloudflare Tunnels gibi çözümler kullanıyorlar.

Güvenlikten kastım aslında statik IP'nizin webe açılıp hedef haline gelebilme ihtimaliniz. L3-4-7 saldırıları da yanında bayram hediyesi oluyor. Burada yaptığınız firewall kuralları vs. çok bilgi ve deneyim gerektiren işlemler olarak yorumluyorum. Tabi siz nasıl yorumlarsınız öğrenmek istiyorum.
Ev şartlarında yazılımsal firewall ile yapılabilecek pek fazla birşey yok, bence o kısmı kafaya pek takmamak lazım. ben evde hosting barındırmıyorum, kendi ihtiyacım olan media server, ev otomasyonu için home assistant ve nas cihazım var, default portları kullanmadığınız sürece ve güncellemeleri takip ettiğiniz sürece sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum.

İlla ben 80 portunu açıp hosting yapacağım diye düşünen arkadaş olursa özelikle l7 için yaradana sığınıp bitene kadar fişi çekebilir boş yere elektrik bari harcamasın.

Ama atıyorum basitçe şahsi bloğunuzu yayınlayabilirsiniz, ve kimsede gelip sizle uğraşmaz, en azından bana olmadı henüz. Tabi botlarla yapılan otomatik taramaları engelleyebilmeniz lazım. Birkaç nginx kuralı ile çok da zor bir işlem değil.

Şahsi fikrim sabit ip alabilen herkes evinde denemeli, ama bu işlemi sadece öğrenmek için yapmalı, test ortamı olmalı bu sistem. yoksa bu gözler neler gördü, geçen hafta tüm uyarılarıma rağmen 156k para verip hp dl380 server aldı ismi lazım olmayan biri

Şimdi aramış bunun fanını söksem ne olur diye soruyor. Dedim sök hep beraber öğrenelim