Merhaba hocam iyi akşamlar, psikosomatik rahatsızlıklar deriz. Vücut stres altındayken, kortizon hormonu salgılar. Mide bulantısı, baş dönmesi ve eklem ağrıları yaşamanız gayet normaldir. Zaman içerisinde geçmezse muhakkak bir psikolojik danışmana gitmenizi öneririm. Gevşeme teknikleri, nefes egzersizleri uygulayarak gidecektir. Şu anda kalmak ve stresli düşünceyle başa çıkma egzersizleri yapmalısınız. Stres yaşadığınız durumlar ve dönemler benzerse bunun farkındalığını yaşamanız gerekir. Her zaman gerekli olmasa da ruh sağlığı hizmeti almaktan lütfen çekinmeyin. İyi forumlar. 🙏🏻

Aşağıya yazacağım sorunlar genelde yaşantım boyunca vardı. Bu aralar stresli bir dönemden geçiyorum.
Stres yaptığım zaman, baş dönmesi sorunu yaşıyorum ve yer ayaklarımın altından kayıyor gibi oluyor. Buna ek olarak mide bulantısı eşlik ediyor.
Son 3 aydırda mide sorunları yaşamaya başladım, stresli dönemlerde mide ağrısında duramıyor ve uyuyamıyorum.
Bunlara ek olarak fibromiyalji kaynaklı kemik ve kas ağrılarımda inanılmaz seviyelere çıkıyor.
Psikolog veya psikiyatriye gitmeden bu sorunları yavaş yavaş nasıl düzeltebilirim?
Başka bir akrabamızın vefatından sonrada bir süre bu sorunları yaşamıştım ve yavaş yavaş kendisi geçmişti.
Bu süreç biraz uzun sürdüğü için fikir alışverişi yapmak istedim. Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.
İyi forumlar dilerim.[/QUOTE]