Hocam, onlara yük olmanı istemiyorlar; bunun yerine kazancını artırıp paylaşabilecek bir noktaya ulaşmanı bekliyorlar.
Türkiye'deki sistem böyle işliyor maalesef. Ben de 16 yaşından beri internetten gelir elde eden ve o yaştan beri babasından para almayan biri olarak sana birkaç tavsiye vermek istiyorum.
Kendine birikim yapamıyorsan, internetle gereksiz yere vakit kaybetmenin pek bir anlamı yok.
Bu yüzden dışarıda çalışmayı zor bir şey olarak görme. Ben her zaman internetten gelir elde edebileceğim bir kapı buldum, ancak bazı dönemlerde nakit akışımın yavaşladığı ya da tamamen durduğu, örneğin bir yıl boyunca sıfıra indiği zamanlar oldu.
Böyle durumlarda geçmişteki birikimlerim ve kazançlarım olmasaydı, gerçekten zorlanabilirdim. Kendini en azından bir kira getirisi gibi pasif bir gelirle garanti altına almadıkça, dışarıda sosyal çevre edinmek ve insan ilişkilerini geliştirmek çok daha faydalı olur.
Sonuç olarak başkalarının senden beklediklerini değil, kendin için en doğru olanı yapmaya odaklan. Bunu yaparken en önemli nakit zamanın unutma.