Merhaba
1. Seçenek:
Vds aldığınız firmada otomasyon varsa ilk başta şifrenizi değiştirmeniz gerekirdi manuel olarak SSH den diğer türlü ilgili firma veya başka biri şifrenizi bulabilir.
2. Seçenek:
İlgili firmada otomasyon yoksa ya da siz otomasyon sonrası şifrenizi değiştirdiyseniz şifreyi manuel recover ile değişmişip o şekilde giriş yapması gerekir o zamanda siz de giremezsiniz yazdıklarınızı bakılırsa böyle bir durum yok
3. Seçenek
FTP vs 3. Şahıs yazılımları veya Google Chrome otomatik şifre kaydetme vs gibi güvenip şifrenizi kaydettiyseniz bunlar da olabilir.
4. Seçenek
Basit şifreler kullanmak vs vs
Geçmiş olsun ilk iş şifrelerinizi değişip makinaya reboot atıp logları incelemek olsun.
Değerli bilgiler için teşekkür ederim hocam,peki bir sorum daha olacaktı şifreyi değiştirmemişlerdi ve ben sürekli olarak sunucuya giriyordum ki denetim masasında user'in şifresini değiştirmesinler diye sanırsam ki otomasyondan şifreyi değiştirdiler. Çünkü ben şifreyi değiştirmeye şifreler eşleşmiyor dedi ve bunu otomasyon panelinden yaptıklarını düşünüyorum.
Sürekli olarak sisteme giriş yaparken,bunlar denetim masasından şifreyi değiştirebilirler mi?