Fulltime adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaklaşık bir yıl önce Avustralya’ya yerleşmiş biri olarak bu gönderiyi yazıyorum. burada tamamen amaç çok önemli amacınız biraz ülkenden uzaklaşmak kafayı dağıtmak gibi şeyler ise elbette hiç düşünmeden çıkıp gidebilirsiniz çünkü laptopumun olduğu her yerde çalışabiliyorum gibi bir şey yazmıştınız. Ama amaç temelli yaşamak ise burada dengeler çok değişiyor öncelikle yurtdışının kazandırdıkları Türkiye’nin kaybettikleri ile benim deneyimime göre eşdeğer değil çünkü bizler maneviyatı yüksek olarak yetişmiş bireyleriz aile Türk toplumu için çok önemli ama yurtdışında o şekilde değil bizler iş sonrasında gidip bir yerde kahve sigara eşliğinde sohbet muhabbet edebiliyoruz arkadaş çevremiz ona yönelik, yurtdışında bir çok ülkede öğlen 3-4 ’ten sonra kahve shopları kapalı eğer sürekli gece hayatınız yoksa gerçekten zorlanacaksınızdır gece hayatınız olsa bile sıkılabilirsiniz ben muhafazakar bir insan olmama rağmen artık sadece gece bara gitmekten çok sıkıldım, günün sonunda demem o ki yurtdışına çıkarken gerçekten planlar yapılmalı ülkeden kaçmak için gidilmemeli ben geri dönmeyi planlıyorum edindiğim deneyimlerse, İngilizcemi geliştirdim zaman kavramının çok önemli olduğunu burada öğrendim umarım Döndüğüme de pişman olmam
Geri dönemkten pişman olacaksın bence hocam, en azından canının değeri var. Yolda bir AKP milletvekilinin oğlu ehliyetsiz sana çarpsa öldürse çocuk Antalya'da tatil yapar. Bunları gördük, aklı olan gelmesin. Aklı olan gitsin.