Hocam 1,5 - 2 sene kadar önce idi sanırım work and travel ile yurt dışına gidip gittiğimde de kalma gibi bir planım vardı. Şuanda da olduğu gibi pc işleri ile gelir elde ettim biraz para biriktirdim. Daha sonra Türkiye'de bir şeyler yapayım dedim ve biriktirdiğim parayla bir startup kurma yoluna girdim. 1 yıl kadar cebelleştim hemen hemen bi 8-10 ay kadar. sahaya çıktım belirli bir aşamaya geldim şimdi de gelir elde etmem gerekiyor ancak reklam almakta zorlanıyorum beğeniliyor param ödenmiyor herkes rica minnetle iş peşinde, halihazırda devam eden bir soruna ücretsiz çözüm geliştirdim beğenildi, ancak hedef kitlemi büyük ölçekte entegre edecek kurumlar her çözümü sunmama rağmen bir destek vermedi, şirketlerle hala görüşme evresindeyim ancak destek eli bu noktada bile bir yatırım olur resmi destek olur çokça kapı çalmama rağmen gelmedi.

Yoluma burada devam ediyor, modellememde güncelleme planları yapıyorum. Ancak şunu düşünmeye başladım. Ben Türkiye'de gördüğüm sorunda hedef kitleme çözüm ürettim ancak şuanda bu sorun yurt dışında varsa orada irtibat kurayım ve başka bir ülkede aynı modeli yerleştirebilir miyim gibi bir düşüncem söz konusu. Bence bu düşünceye kapılmamın tek sebebi Türkiye. Belki yurt dışıan gitseydim şuanki birikimim olmazdı ancak orda başka bir sorunu da çözebilirdim bilemeyiz ama şuanda gitme durumum söz konusu değil en azından 1,5 yıl Türkiye'de bulunduğum süreçlere devam edeceğim.