sadecemfk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilmediğin için sana açıklamak istedim ; dolAalandırıcı demek bir iftiradır. İftira demek bir yüz kızartıcı suçtur. Sicil bozukluğuna sebebiyet verir. Sahış sadece devlet memuru olmak istese yada herhangi bir yere iş başvurusu yaparsa iş-işçi özel kısmını seçtiğinde evet bu kişinin bir adet xxx maddelerince geçmişi vardır ibaresini görünce anlarsınız. Güvenlik soruşturması bu yüzden var mesela resmi kurumlarda :/

Otel odasına beraber kayıt edildi diye savcı olamayan var bu ülkede yada alkollü mekanda fotoğrafı mevcut diye hukuğu bu kadar basit göstermeniz şaşırttı beni..
ben hukuk bu kadar basit demedim dediklerin ayrı bir durum benim demek istediğim sen bir kuruma adli sicil belgesi verirsen bu senin sicilinde gösterilmez ( ayrı bir seçenek var ona tıklarsan çıkar ) ve yeni getirilen bir sistem var adli sicilinde olan bir maddeyi komple e-devlet üzerinden sildirebiliyorsun ( basit demek istesem bunu öne sürerek dalga geçerdim ) yani senin dediğin olay tamamen devlet içi olduğu için normal sözlerine katılıyorum fakat küfür, hakaret, basit d.landırıcılık gibi suçlardan HAGB almış birisinin maalesef ki e-devlet üzerinden alınan adli sicil kaydında temiz görülüyor. ( HAGB kalktı diyenler için de kalkmadı hala HAGB alanlar var )