ZINKKK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
250w üstü elektrikli taşıtlar için ruhsat zorunluluğu var. Taşıtınızın ruhsatı yok mu ? Plakası orada yazar.
Muhtemelen satış işlemleri için bayide evrakları imzalarken onlara yetki verdiniz satışı noterden sizin adınıza yaptılar.
Genellikle bu işlemler böyle olur zaten yoksa notere bile gitmedim parasını verdim aldım tarzı bir işlem yasal değil.
Feri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bayi müdürü bir arkadaşım var onu aradım şimdi. Motosiklet tescil işlemleri de otomobillerde olduğu gibi bayilere verilmiş. Yani direkt bayiden satın aldığınız gibi tescillenerek plaka tanımlanıyormuş. Notere gidip sadece ruhsat bastırma işi size kalıyormuş. Yani siz satın aldığınız gün plakanız tescillendi, o tarih itibariyle algı vergi işleri başladı. Siz şimdi notere gidip ruhsatı bastırdığınızda MTV borcu vs. çıkacaktır. Ruhsatı bastırmadan kasko sigorta işleri olmaz ama plaka tanımlı ve geçerli dedi. Bilginize.
İlk defa elektrikli motosiklet satın aldım o yüzden hiç bilgim yok, bayiden sadece faturasını almıştım diye hatırlıyorum 8 ay geçmiş ve motoru garajda unuttum bile diyebilirim Yanıtlarınız çok yardımcı oldu gidip diğer işlemleri tamamlayacağım ayrıca benim için başkasını arayıp sorduğunuz için çok teşekkür ederim, hayırlı akşamlar iyi forumlar.