r10anonimi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam anlamadım.
Yazınızda belirttiğiniz detaylar üzerinden şu şekilde bir çözüm önerisinde bulunabilirim:

1. Videonuzun Telif İddiasını İnceleme:

Telif hakkı iddiasının dayanağı olarak sadece başlıkta geçen bir kelime olduğunu belirtmişsiniz. Bu durumda, bu kelimenin kullanımıyla ilgili yasal bir ihlal olmadığını göstermek önemlidir. Örneğin, o kelimenin genel kullanıma açık bir terim olduğunu veya sizin içeriğinizde özgün bir şekilde geçtiğini kanıtlayabilirsiniz.

2. Kaldırma Talebini Yapan Tarafla İletişime Geçme:

İlgili kuruluşun e-posta adresine bir açıklama göndererek videonuzun onların içerikleriyle alakasız olduğunu ve kaldırılma talebinin haksız olduğunu belirtin. Kibar ve net bir şekilde talebin geri çekilmesini rica edin.

3. YouTube’a Karşı Bildirim Gönderme:

YouTube’da "Karşı Bildirim" gönderme seçeneği yoksa, doğrudan copyright@youtube.com adresine şikayetin haksız olduğunu açıklayan bir mail yazmanız doğru olacaktır. Yazınızda belirttiğiniz durumları detaylıca açıklayın.
Örneğin:

Merhaba,
Videomun kaldırılması talebine ilişkin olarak, ilgili videoda [kuruluş adı] ile doğrudan veya dolaylı bir bağlantı bulunmamaktadır. Bahsi geçen kelime genel bir kullanım terimi olup, herhangi bir ihlal teşkil etmemektedir. Talebin geri çekilmesini rica ediyorum.
Saygılarımla,
[Adınız ve YouTube kanal bilgileriniz]

4. Daha Fazla Destek:

Eğer bu süreçte sonuç alamazsanız, YouTube’un resmi yardım kanalları üzerinden destek talebi oluşturabilirsiniz. Ek olarak, ilgili kuruluşun yasal temsilcisiyle iletişime geçmek veya bir avukata danışmak gerekebilir.

Yazınızı dikkate alarak önerilerimi daha net ve uyumlu bir şekilde güncelledim. Eğer bu adımlarda eksik gördüğünüz bir yer varsa, lütfen belirtin, tekrar gözden geç
irip birlikte çözüm bulabiliriz.