mehmetunlu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam Merhaba, merak ettiğim için sormak istedim. Neden doğal yollar ile vermek yerine ameliyatı tercih ettiniz?
Ameliyat düşüncesinde olduğum için bu konuda baya fazla araştırma yaptım ve elde ettiğim bilgileri paylaşmak istiyorum. Şunu belirtmek isterim ki, genel olarak doktorlar 10-30 kilo arası kilo vermeyi gerektiren durumlar için ameliyat önermiyorlar, çünkü bu kilo diyet ve egzersizle verilebiliyor. Ancak eğer verilmesi gereken kilo 60 ve üzerindeyse, yani çok fazla kilo fazlası varsa, genellikle ameliyat seçeneği gündeme geliyor.
Örneğin, bir kişi 1 yıl içinde 67 kilo verdiyse, bu çok büyük bir başarıdır. Ancak bazı insanlar çok fazla spor yaparak ve kendilerini zorlayarak bu süreci daha da hızlandırabiliyorlar, bazen 80 kiloya kadar bile inebiliyorlar. Bu tür kişiler, belirli bir noktadan sonra zorlanmadan, çoğu zaman daha hızlı bir şekilde kilo verebiliyorlar.
Aşırı kilolu olan kişilerin diyet ve spor yapması normal insanlar için olduğundan daha zor olabilir. Çünkü fazla kilolu kişiler, normal insanlara göre daha çabuk yorulurlar, daha az doyarlar ve metabolizmaları da farklı çalışabilir. Bu sebeple, bu kişiler için ameliyatlar, aslında zayıflama sürecini daha kolay ve sürdürülebilir hale getirebilir. Yani burada önemli olan şey, ameliyatın kişinin diyetini ve yaşam tarzını daha yönetilebilir bir hale getirmesi, direkt olarak zayıflama sağlamak değil.
Ameliyat, kişinin hayatını kolaylaştırıyor, ancak nihayetinde başarı, kişinin kendisine bağlı olan disiplinli bir diyet ve yaşam tarzı değişikliği ile elde ediliyor.