okedoke adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Projelere tek başıma başladığımda genellikle başlangıç aşaması oldukça iyi gidiyor. Ancak iş %80 seviyesine ulaştığında süreç bir zulüm gibi gelmeye başlıyor. Özellikle son %10'luk kısımda ciddi bir soğuma ve bıkkınlık yaşıyorum. Kalan %1’lik süreçte ise müşterilerin bitmek bilmeyen talepleri yüzünden projeye bakmak bile istemiyorum. Şu anda test sürecindeyim; hataları gidermek ve müşterilerin yeni yeni taleplerini karşılamak beni iyice yordu.
Kendi projelerim üzerinde çalışırken oldukça motive oluyorum, ancak bir müşteriye proje yaparken tamamen bunalıma giriyorum. Her seferinde "bir daha müşteri işi almayacağım" diyorum ama yine de alıyorum.
Bu tür durumlarda kendinizi nasıl rahatlatıyorsunuz? Uzun saatler bilgisayara bakmaktan bazen öylece donup kalıyorum. Bu bunaltıcı hissi nasıl azaltıyorsunuz?
Sırf 16 yıldır burada olduğunuzu baz alarak en az 15 yıldır aynı sektörde çalıştığınızı varsayıyorum. Mevzu iş ya da müşteri değil 30’dan sonra hiç bir şey çekilmiyor

Müşteri işinden (alternatif yoksa) ancak kendi projelerinizi hayata geçirip para kazanmaya başladığınızda vazgeçebiliyorsunuz.

Proje yapabilmek için de para gerekiyor, para için yine müşteri işi gerekiyor ama müşteri işi alınca proje yapamıyorsunuz, proje yapamadığınız için müşteri işinden kurtulamıyorsunuz, müşteri işinden vazgeçmek için kendi projenizi yapmanız gerekiyor, kendi projenizi yapmak için para gerekiyor, para için yine müş….#^$#<•=