Direkt su orucu yapmayın.
Daha önce uzun süre yaptım, faydası oldu elbet ama hem zorlayıcı hem de kısa süreli bir etki. Aralıklı yaparak toplamda 5kg verdim.

Yine de su orucuna girmek istiyorsanız önce sıvı diyetine girin, protein sütü + multivitamin + kolajen (amino asitli satılanlar var)
Bir nebze olsun vücudun mineral vitamin değerlerini korumuş olursunuz.
ilk 2 3 günlük kayıp kilo değil vücuttan atık atıyorsunuz bunlar misafir ağırlıklar.

Benim tavsiyem uzun süreli yeme düzeni oturtmanız önemli. Şu adımları alışkanlık haline getirebilirsin.
- Besin değerleri okuyun (ürünlerin içerisindeki koyulan yağları ve şeker miktarlarını görünce yemek istemeyeceksiniz, pamuk yağı palm yağı kanola yağı vs. vs.)
- Şekeri ve ekmeği tamamen bırakın (şekeri bırakamıyorsanız tatlandırıcı ile değiştirin, ekmeği bırakamıyorsanız çok küçük dilimler ile tam buğday vs tüketin)
- Protein alımını artırın (protein sütü ve yemek olarak tavuk göğsü gibi yağsız proteinlere odaklanın)
- Benim gibi tatlı bağımlısı iseniz sağlıklı tatlılar yapabilirsiniz (cheescake ve sütlaç favorim) Yaptığım cheescakede bir porsiyonunda (200gr) 15gr protein 4gr yağ var doğal süt şekeri dışında vs şekeri yok (protein tozu atmıyorum)
- Yağsız ve light ürünler tercih edin. (Yağsız süt, ton balığı, tavuk göğsü, yulaf gibi)
- Kahvaltıda peynir zeytin balı sınırlandırın (önceden hunharca bal zeytin peynir vs yiyordum içerisindeki yağ ve şekeri toplayınca sadece kahvaltıda günlük yağ şeker değerlerime ulaşıyor muşum tabi yanında ekmekde cabası)
- Sebze tüketin demek istiyorum ama pestimit krizleri var kendimde tüketmeye çekiniyorum organik bir satıcı tanıyorsanız öğünlerinize bolca ekleyin.
- Dışarıdan yemeyi kesin (bunu hala tam başaramadım arada sipariş veriyorum bende ama kesinlikle vücuda yapılan saldırı 1000₺ ye çorba satan işletme bile palm yağı döküyormüş siz düşünün o zurnaların içindekini )

Uzun süreli full yağsız beslenmek doğru değil, ekstra sıkım zeytin yağı (2,3 tatlı kaşığı) ve %100 bitter(1,2 dilim) tüketebilirsin.
Bitter çikolata beyin sağlığı için faydalı. Doymuş yağ sınıfına girdiği için çok tüketmeyin.