Hocam elinize sağlık. Üzerinden bir yıl geçmiş olmasına rağmen bende bir istek uyandırdınız. Şöyle bir deneme yapmak istiyorum, tavsiyeleriniz varsa dinlemek isterim.
1- Bir tane sıfır console hesabı ve sıfır domain ile indeks sürecini başlatma.
2- İndekslenme sürecinden sonra aynı hesaba ikinci bir sıfır domain ekleyerek indeks sürelerini ölçme.
Eğer yöntem hala güncelliğini koruyorsa, ikinci (veya daha fazla) sitenin ilk siteden daha kolay indeks alması gerekecek diye düsünüyorum. Tabi burada farklı ip ve browser da işin içine girmeli sanki...
Önceden mimlenmiş bir console hesabının sonraki eklenen domainleri de kötü etkilediğine dair (belki de şans bilemiyorum) tecrübelerim olmuştu. Tam tersi de mümkündür belki.
benim gözlemime göre yeni değil, eski ve güvenilir console hesapları fark yaratıyor. bunu test etmek istiyorsanız, tema, eklentiler, içerik stratejisi,backlink yapısı vs. birebir aynı, 5 li ya da 10 li 2 set site yapıp, %50-%50 dağıtarak test edebilirsiniz. Site sayısı ne kadar fazla olursa alacağınız sonucun geçerliliği o kadar yüksek olur. O zaman console hesabının önemi var mı daha net görülür. Bu tür sonuçlara 1 site ile varmak doğru olmaz çünkü.