Utkanbaba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki diğer sitemizde daha fazla bilgi bulabilirsiniz diyip ( tıkla) şeklinde ki linki de mi kötü yorumluyor Google
Olabilir ama etki beklemeyin, olumlu etkisi olmasa da olumsuz etkisi de olacağını düşünmüyorum.

burakerden adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam. Tepeden tırnağa bir SEO eğitimi için önerebileceğiniz bir site veya eğitim kaynağı var mıdır?
Selam, SEO kurslarının hemen hemen hepsi internette ücretsiz bulabileceğiniz bilgileri sunuyor. Eğer bütçenizin yeterli olacağını düşünüyorsanız iletişime geçebilirsiniz, sitenize birlikte SEO çalışmaları yaparken birçok şey öğrenirsiniz, 5-6 hafta sürebilir böyle bir eğitim. Yaparak öğrenirsiniz SEO'yu.

htcsem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar. Öncelikle teşekkürler vakit ayırıp çok güzel bilgiler veriyorsunuz. Benim hazır altyapılı bir e ticaret sitem var. Kendi ürettiğimiz el emeği ürünleri satıyoruz. İşin içinde üretim olduğu için Seo vb. işlere çok vakit ayıramıyorum ve vaktimi dikkatli kullanmak istiyorum.

Soruma gelecek olursak; E- ticaret sitesi için kategori yazılarını sayfanın en altında görüntülenecek şekilde konumlandırıyorum. Çünkü müşteri ilk girdiğinde ürünleri görmeli diye düşünüyorum.( Uzun bir yazının altından ürünler kaybolup gidiyor) Fakat google sıralaması için içerikte geçirilen zaman önemli diye biliyorum ve kimse en alttaki uzun yazıyı okumaz diye düşünüyorum. Not:Kategori yazılarını gelişigüzel değil gerçekten okuyan kişinin faydasına olacak şekilde hazırlıyorum. Blog yapıp bu uzun yazıları orada yazıp sonra kategoriye mi yönlendirmeliyim müşterileri? e ticaret sitesi için en mantıklı teknik nedir. Yoksa ürün açıklamalarına mı ağırlık vermeliyim.

Diğer sorum müşteri en alta kaydırmadan ürünlere göz atsa bile bu "içerikte zaman geçirme" olarak adlandırılabilir mi. Yoksa goole sayfanın neresini gördüğümüzü de kontrol ediyor mu ("Bu müşteri sayfaya girdi ama en alttaki uzun yazıyı okumadı bile, bu yazı değersiz" diyor mu?)
Merhabalar, rica ederim, ben teşekkür ederim.

Google siteleri kategorilere göre değerlendiriyor, örneğin, film/blog sitelerinde sitede geçirilen vakit önemli iken, e-ticaret sitelerinde bu olumsuz etki edebilir, çünkü Google kullanıcının istediği ürünü sitenizden kolay kolay bulamadığını veya diğer kullanıcı deneyimi sorunları içerdiğini varsayabilir. Şöyle düşünün, kulaklık almak için hepsiburadan'a gidiyorsunuz, istediğiniz modeli hızlıca buluyorsunuz ve ödemeyi geçiyorsunuz. Bir de 10-15 dakika sitede kulaklık modellerini incelediğinizi düşünün. Muhtemelen istediğiniz modeli bulamıyorsunuz, veya sistem size birçok alakasız kulaklık modellerini de göstererek moralinizi bozuyor.

Bu nedenle o tür şeylere takılmayın, makaleleri ürünlerin altına ekleyin, hatta o makalelerin %80'ini gizleyin, devamı linki ekleyin, tıklanınca makalenin geri kalan kısmı gözüksün.

Ürün sayfalarına gelince, popüler ürünlerinizin sayfalarına odaklanabilirsiniz, ürün açıklamaları, görseller, videolar vb. öğelerle iyice optimize edebilirsiniz.

Bloglarda da fazla spam yapmanızı önermem. Bazı bloglarınız sadece kılavuz niteliğinde olsun, kendi ürünlerinizi tanıtmadan.