PowerKing adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"yaşadığım ilçede maliyeye gidiyorum, herkes çok rahat" diyorsun. Rahatsız mı olmaları gerekiyordu? Herkes kendisine verilen görevi yapıyor. 4-6 işi bir kişiye mi yüklemeleri gerekiyordu? Özelde çalışan bazı kişilerin "3 kişinin işini tek başıma yapıyorum" gibi yazılarına denk gelmişsindir belki. O kişi rahatsız bu durumdan. Bu iyi bir şey mi?
Hocam eğriye eğri doğruya doğru demek lazım. Devlet dairesine işim düşünce çoğu zaman gereksiz yere bekliyorum. 5 tane masa var misal sadece biri çalışıyor.

Evet işte rahat olsun herkes bende isterim ama benim işim varken oradaki görevli de kişisel bir telefon görüşmesi yapamaz misal yukarıdaki arkadaşın yorumundaki gibi.

Geçtiğimiz sene icra müdürlüğünde işim vardı. Yaklaşık bir katta 20-25 kişi var. Hesaba gelen parayı borçlu ile eşleştirip sistem üzerinden güncelleme yapıyorlar sadece. Bugün bunu yazılıma alıp online ödeme koymak belki birkaç günlük iş. Çoğu arkada birbiri ile sohbet ediyor. Bir tane genç çalışan arkadaş vardı tüm yükü o üstlenmiş. O da bir süre sonra pes eder zaten bir salak ben miyim diye.

Memur denince aklıma sadece devlet daireleri gelmiyor. Ama memurların azaltılması gerektiği alanları seçsem kesinlikle ilk sırada devlet daireleri gelirdi.

Unutmayın, onlara iş gücü sağlanması ekonomi açısından iyi olsa da devletin kasasının boş yere yorulması da bir o kadar kötü. Teraziyi düzgün ayarlamak lazım.