Kapkap adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir doktor olarak hiç yakıştıramadım sizlere bu yazdıklarınızdan dolayı kınıyorum sizi
Öncelikle doktorda insan hastalanabilir, işi çıkabilir, viziti olabilir, ameliyatı olabilir, gece sabaha kadar acilde dolanmış olabilir keşke günümüzün sadece 8 saati doktorluk yapsaydık. Vergi olayına gelince aldığım maaşın %35i vergi yani bizde vergi veriyoruz. Bu meslekte 20 yıldır çalışıyorum keşke sanayide bir kaporta ustası veya inşaata bir duvar veya kalıp ustası veya bir demirci ustası olsaydım bende hastaneye gidip doktor döverdim ahlaksızız biraz sizi tenzih ediyorum biz hariç herkes çok iyi ve ahlak abidesi asla sinirli hasta veya egosu tavan yapmış bir hastamız olmaz problem bizde bundan dolayı doktorlar adına sizden özür diliyorum. Kısacası keşke biz siz olsaydık sizde biz.

Hocam affınıza sığınarak, lise mezunu bir cahil olarak anlamadığım için sormak istiyorum;

Öncelikle doktorda insan hastalanabilir, işi çıkabilir, viziti olabilir, ameliyatı olabilir, gece sabaha kadar acilde dolanmış olabilir keşke günümüzün sadece 8 saati doktorluk yapsaydık - Bu kısımdakilerin tamamı kabul edilebilir gerekçeler peki bu kadar masum durumlarda randevu almış olan hastalara sms gibi bir bilgilendirme yapılarak randevunuz xx saatine ertelenmiştir demek bu anlattıklarınızdan daha mı zor?

Vergi olayına gelince aldığım maaşın %35i vergi yani bizde vergi veriyoruz. - Kimse doktorlar neden vergi ödemiyor demedi sanırım, yaptığımız eleştirilerin arkasında yatan durumlar hasta olmuş bir doktorun başka bir doktordan hizmet almak istemesi durumunda da yaşanabilir.

Bu meslekte 20 yıldır çalışıyorum keşke sanayide bir kaporta ustası veya inşaata bir duvar veya kalıp ustası veya bir demirci ustası olsaydım bende hastaneye gidip doktor döverdim - Bahsettiğiniz meslekleri seçmek için halen vaktiniz var istifa edip dilediğiniz sektörde çalışabilirsiniz ama kaporta ustası veya inşaat ustası olduğunuzda doktor dövmek istemenizin sebebini anlayadım, yoksa sizede hastahanede insan dışı mahluk gibi davranacaklarından mı şüpheleniyorsunuz?

İstisnalar kaideyi bozmaz lafını çok severim, hangimiz hangi işi yapıyor olursak olalım muhakkak sinir bozucu, tilt edici müşteriler/hastalar/öğrenciler v.b. hayatımızın genelinde oluyordur, olacaktır. Hayatımızda kötü insanlara zaman zaman hizmet vermemiz/muhattap olmamız gerekiyor diye insanların tamamını aynı kefeye koymamıza gerek yok diye düşünüyorum (bizler bazı doktorların yaptığı aşağılık davranışlardan dolayı tüm doktorları yargılamadığımız gibi)

Yada sizin gibi ; Tüm insanlık adına üstün olan sizlerden; hasta olup sizden acizane şifaya sebep olmanızı beklerken kapınızda el pençe kol divan sıra beklerken azar yediğimizde azarı hak etmediğimizi düşündüğümüz için özür dileriz. Yanlış teşhis koyup babamı 45 yaşında adamı öldürerek 2 evladını babasız bıraktığınız için özür dileriz. Siroz hastası babama psikolojik rahatsız ciğerleri temiz diyerek ciğer naklini engellediğiniz ve öldürdüğünüz için teşekkür ederiz, sezeryana gerek yok normal doğuma elverişli diyerek kızımı solunumsuz ölü doğurttuğunuz için teşekkür ederiz. Platine gerek yok atel yeterli kendi kendine düzelir dediğiniz parmağımın pergel gibi kalmasını sağladığınız için teşekkür ederiz. Yenidoğan ünitesinde yaşanan rant ve cinayetler için teşekkür ederiz. Tüm bunları size yaşattığımız için çok üzgünüz çok özür dileriz.

Yukarıda yazdıklarımın hiç birisi mesleğinin yüz karası olan hayatımızda çok büyük kayıplar yaşattıran muhattap olduğum doktorlar dışında başka doktorlara yöneltilmiş zanlar değildir. Sadece sinirli hasta veya egosu tavan yapmış bir hastanızın olması sizden şifa bekleyen normal insanlara karşı tutumlarınızı değiştirmenize sebep olmadığını anlatmaya çalışrken zırvaladığım şeylerdir.

Canımızı emanet ettiğimiz doktorlar canımızı yakıyorlar...