Merhaba,
Samsung TAB A8 bir tablete sahibiz. Cihaza desen kilidi koyulmuştu ancak bu desen unutuldu. Sorunu çözebilmek için factory reset yaptık.
Fakat cihazı açamıyoruz; cihaz, daha önceden girilmiş bir Google hesabını istiyor. Ancak bu hesap bilgisi elimizde yok. Tablet açılırken rastgele bir e-posta adresi oluşturulmuş.
YouTube ve Googledan araştırma yaptım. FRP kilidini kırmak için TalkBack yöntemi olduğu belirtilmiş ancak bu yöntem artık işlevsiz hale getirilmiş. Bu yüzden durumu çözemedik.
Android sürümünü düşürüp TalkBack yöntemini denemeyi düşündüm fakat cihazımıza uygun düşük sürümlü bir Android ROM bulamadım.
Bulduğum başka bir yöntem ise test point kullanarak bir araç yardımıyla kilidi kırmak. Ancak tableti açmak riskli olabilir. Ayrıca bu aracın ücretli olup olmadığını da bilmiyorum.
Son çare olarak bir telefoncuya gittim. Bana, işlemin 400 TLye yapılabileceğini söyledi. Ancak daha sonra arayıp Samsung sunucularının pahalı olduğunu ve işlemin 1.000 TLye mal olacağını belirtti. Bu yüzden vazgeçtim.
Bu konuda bir çözüm öneriniz var mı? Ya da bu hizmeti sunan birini biliyor musunuz?