hocam bu konu başlı başına bir ders, yt ye ilk 2011 tarihinde kanal açarak başladım, ama çeşitli nedenlerle bir türlü sürdürmedim. şimdi kendimi eğitiyorum ve yeniden başladım. Size kısa kısa anlatayım, zira çok detaylı olarak kendi kanalımda anlatacağım.
Piyasada bilinen bir çok şey yanlış çünkü zaten bilen biri olsa bedava anlatmak yerine uygulayarak gösterir. Ama bu da bir eğitimdir. Kendim anlatacaklarımı uygulayacağım için yazmamda sakınca yok.
A: Etkileşim
Bunu en başa koy, etkileşim almayacağın içerik etkili olmaz. bunun için aşağıdakilere dikkat etmelisin
1- önce kategori: kategıriye göre sistem tamamen değişir. doğru kategori seçmez iseniz kanalınızın ve video kalitesinin önemi yok. doğru kategori için insan psikolojisini (özellikle bölgeye uygun) bilmeniz gerekiyor
yani videları kime çekeceksiniz? Bu soruyu cevaplayın.
2- Önce sistem: Beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz, önce kapitalist olmak zorundasınız. yani amacınız insanları eğitmek değil zamanlarını ya da paralarını çalmaktır(benzetme). bunu kafanda oturtamazsanız videolarınız izlenmez.
3 - Önce kurgu: Videoları izletmek için kurgu ve edit lazım. Bu zamanla gelişecek ama amatörde olsa bir yerden başlayın.
4- Kapak : Başlık içerik ya da diğer tüm detaylar kapak olmadan değersizdir. Kapak yapmayı öğrenin, günaha davet gibi karşı konulamayacak kapaklar olmalı.
B - Videoda tutma süresi
İzleyeni videoda tutarsan o video yürür. Tutma süresini arttıracak çok yol var kategoriye göre
Temel olarak bunlara dikkat edin. Bu başlıkların altındaok detay var. Buradan basit ya da çok zor gibi görünebilir ama ilk 3 maddeyi anlarsanız gerisi kolaydır.
Ben dediğim gibi kendimi eğitiyorum, yani bir şeyi bilmek ile uygulamak farklı, geçen gün 5k ya eğitim aldım. şimdi ona çalışıyorum.
Aslında en kolay iş youtubedir. Normal bir işletme açmak için 500-600k gerekirken yt de 100k ile bu işten daha çok para kazanılabilir.