Yeniceri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
TUİK'e göre yıllık enflasyon oranı %48. Başka bir şey söylememe gerek yok sanırım. Ben kaynaklara inanmayı bırakalı uzun zaman oldu. Şu an sadece gözlemlerime dayanıyorum. Aile hekimimle sohbetimiz itidir ve günlük kaç hasta baktığını biliyorum. Onu da geçelim. Hangimiz kolay kolay randevu bulabiliyoruz ki? Annem göğüs kanserine yakalandı. Onkolojiden randevu bulamadık. Özel hastaneye gitmek zorunda kaldık. Orada bile kolay kolay randevu bulamıyoruz. Yani biraz gerçekçi olmamız lazım ve kalan doktorlara karşı daha anlayışlı olmamız lazım.
Devletin resmi kurumu olan TUİK istatistiklerine değil de sizin aile hekiminizin günlük baktığı hasta sayısına göre sonuçta bulunmak da bana göre hiç gerçekçi değildir. Randevu bulamıyor olmanız da randevu almak istediğiniz il, ilçe, klinik gibi birçok parametreye göre değişiklik gösterebilir. Annenize ve tüm hastalarımıza Allah'tan şifalar diliyorum.
"Bir doktor kötü davrandı diye "tüm doktorlar böyle" diye genellemememiz gerektiği" gibi, bir doktor iyi davrandı diye de "tüm doktorlar böyle" algısına kapılmamak gerekir.
Zira devlet hastanelerinde çoğunlukla doktorlarımıza bir şey sormaya çekiniyor insan...
Sadece doktorlarımıza değil, tüm insanlara karşı anlayışlı olmamız gerektiğini düşünüyorum. Aynı zamanda doktorlarımızın da hastalara karşı anlayışlı olmaları gerekiyor.