Sazlon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burada tam olarak sorun nedir anlamadım. Ticaret böyledir bu sadece forumda gerçekleşen bir durum değil. Toptan veya uygun fiyata perakende şekilde alıp, kendi kar oranını koyarak satarak evine ekmek götüren değil binler, on-yüz hatta belki milyonlar var... Ürün veya hizmet farketmediği gibi forum veya fiili işte farketmez. Netice itibariyle ha cadde üzerinde bir dükkan, ha R10.Net'te bir konu. Buna değinmek yerine yapılan işin ticaret ahlakına ve etik değerlere uygun olup olmadığına ve hizmet kalitesine değinmek çok daha yararlı olacaktır.
Ticaretin ne olduğunu, 6 yaşından beri babama bir fiil yardım ederek büyüdüğüm için çok iyi biliyorum. Ama konum tam anlaşılmadı sanırım, açıklık getireyim…

Ticaretteki ana etik “alıcı ve satıcı”nın belli olmasıdır. Alıcı bir malı veya hizmeti aldığını belli eder, satıcı da buna rıza gösterir. Her iki taraf için de kâr vardır.

Forumda son günlerde hizmet alacakmış gibi yazarak zaman çalan, boşuna sohbet eden ve en son pazarlıkla sizden değer 500₺ olan şeyi 300₺ yaparak bir baskasına 500₺’ye pazarlamaya çalışan insanların sayısı arttı. Evet bu da ticaret, yapılabilir. Kimisi buna da ihtiyaç duyabilir ama ana konu niyetin belli olması. Bunu ben hizmetinizi pazarlamak istiyorum diyerek yapmıyorlar. Hizmet alacakmış gibi davranıp zaman çalarak yapıyorlar. Ve sizin kaliteli pazarlamaya çalıştığınız hizmetinizi, verilerinizi de kullanarak basitleştiriyorlar. Benim karşı çıktığım konu bu. Sanırım daha anlaşılır oldu.