mersan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ev ve iş yeri kiralamak için dijital sisteme geçilmeli bence. Evini kiraya vermek isteyenler bu sisteme üye olması zorunlu kılınmalı

Experler olmalı. Sisteme yüklenen resimler (ya da imkan varsa yerinde inceleme) ve bina ile ilgili konum, bina yaşı, büyüklük vs. bilgiler ile o experler kira miktarını belirlemeli. Torpil olmaması için sistem otomatik olarak atamalı experleri kiralanacak yeri.

Hem fahiş fiyat istenmemiş olur hem de iki tarafta kanuni olarak korunur. Kira ödeme işlemleri bile o sistem üzerinden olmalı.

Serbest piyasa adam istediği fiyata kiraya verir kimse karışamaz diyenler olabilir. Şu serbest piyasa içimizden geçti yıllardır zaten. Bizim ülkemizde serbest piyasa uygun değil. Anaokulu çocuğunua anlatır gibi anlatman ve dayatman gerek maalesef.
Ev alanların aylık kredi taksitlerini experler mi ödemiş ki kirasını onlar belirlesin. Devlet zamları yaparken normal ev sahibi kiraya zam yapınca serbest piyasa )