O halde konu sahibinin "parasını ödedim" tabiri yanlış bir tabir mi oluyor? Konu sahibi kısaca modemin ücretini ödeyerek modemin artık onun olduğunu sanmış fakat ödediği kira ücretiymiş. Modem hiçbir zaman onun olmamış doğru mudur?
Evet hocam fiber bağlantılar için bu geçerli. VDSL bağlantılarda modemi kullanıcı kendi sağlamak zorunda bazı ISS firmaları modem satabiliyor bazen faturaya ek bazen peşin fiyatına. O modemler sizin kendi modeminiz oluyor ama fiber bağlantıda kiralık modem oluyor kullanım ücretini ödüyorsunuz modem hiç bir zaman sizin olmuyor.
Burada iki ihtimal de gerçekleşmiş olabilir, kullanıcı modemi peşin para ile firmadan satın almış da olabilir (VDSL bağlantı ise). Kullanıcı modemi kiralamıştır ama modemi satın aldığını anlamış da olabilir.
Örnek vermek gerekirse;
Ben aboneliğime netspeed ile başladım ve kendilerinden modem verildi tarafıma. Daha sonra aboneliğimi turknet e taşıdım. Şuan aboneliği iptal ettirirsem modemi turknet e geri göndermem gerekiyor. abonelik transfer işlemlerinde modem de firmalar arası transfer oluyor