Yeni başladım, şimdilik ufak ufak portföy oluşturuyorum. En fazla ödediğim şu an için ₺520. Önümüzdeki hafta nasipse ilk satışım $5k ile olacak. Ondan sonra daha fazla bütçe ile hem daha iyi bir portföy oluşturacağım hem de mevcut alan adlarımdan uzun vade elimde tutacaklarım için planlama yapabileceğim.
Com jenerik alacak durumum şu an yok. Daha doğrusu al-sat jeneriği için bütçem yok. Al-sat yapamayacağım alan adları için vakit harcamıyorum. Genelde .net toparlıyorum. Trabis verirse .tr da da yüzümü güldürebilecek alan adları mevcut ama onları çok uzun vadede elimden çıkarmayı hedeflemiyorum.
Günlük ortalama 30 dk-1 saat arası araştırma için harcıyorum. Her gün muntazaman araştırınca çok vakit harcamaya gerek kalmıyor. Forumda bu işi iyi bildiklerini düşündüklerimi gözlemliyorum. 2016 yılında ilk denemem .web uzantılarının ön kaydı muhabbetinde olmuştu, istediğimi alamayınca uzaklaşmıştım. Evet biraz geç kalmışım gibi hissetsem de yine de bir yerden başladım ve bu sefer ilerleyebileceğimi düşünüyorum. Ama en azından bir noktadan başladım.
Dediğim gibi şu an gözlemleme, okuma, sorma, anlama, öğrenme ve bu işi kavrama aşamasındayım.
Umarım bu işe emek veren herkes bol kazanç sağlar.