6 yıldır trendyol, HB, amazonda satış bir şirketim var, şu an ortaklık yapısındaki değişim nedeniyle şirketin işlemlerini sonlandırıyoruz ama 6 yıl boyunca oldukça güzel paralar kazandım.

Mevcut ortaklık yapısının sonlanmasını takiben beklettiğim yazılım projeleri var onları tamamlayıp tekrar dönmeyi planlıyorum

İlk gireceğim pazaryeri de trendyol olacaktır. Kendi sitemi açmayabilirim bile
Kendi siteni açınca kredi kartına %5 komisyon ödeyeceksin, ön plana çıkmak için reklama para dökeceksin, kendi sitende 100 tl ye sattığın ürünü insanlar gidecek 200 tl ye trendyoldan alacak.

yıllar önce sözleşmedeki ceza tutarları az iken, biz her siparişin içine not bıraktık, bu ürün bittiğinde yeniden satın almak isterseniz kendi sitemizde %50 daha ucuz diye.
Günde 1k + adet kargo çıkardık uzun süre
10 binlerce müşteriye gitti bu mektuplar
sitenin siparişi günde 3-5 i geçmedi
bakıyoruz mektup gönderdiğimiz müşteri girmiş tekrar trendyoldan almış

Ha diyorsan ben de kendi siteme öyle bir reklam yaparım ki insanlar bana da trendyol kadar güvenir, deneyin tabi
Ben denedim olmadı. Net olarak gördüm ki insanlar aynı ürüne daha fazla ücret ödemeye razı, yeter ki iade edeceğim dediğinde parasını geri alabilecek mi, ürün yerine salatalık gelecek mi, gelirse ne yaparım gibi endişeleri olmasın.
İnsanlar ödedikleri fazla ücreti ürüne değil bu güvene ödediklerinin farkında ve bu durumdan rahatsız değiller.

Kar edemeyenleri ben anlamıyorum, hesap belli, komisyon oranı beli, kargo ücreti belli, platform bedeli belli, maliyet belli
Basit bir excel formülü yapıp bile başabaş noktası hesaplanabilir.

Ben kendi yazdığım yazılım ile anlık takip ettim, her sipariş geldiğinde komisyonu kargoyu, platform ücretini, paketleme maliyetine kadar hesaplayıp db ye kaydediyor.
Haftalık komisyon değişimleri nedeniyle karlılık değişir zarar ederse daha ilk siparişte sms geliyor bana

Kendi sitenizi açın diyecekler de çok olacaktır, trendyol işin içine girince reklam satamayanlar bile olabilir içlerinde, trendyolun kendi reklam sistemi var, fb den eşikli reklam, google ads danışmanlığı ve almanıza gerek kalmıyor

Ben rakamları alt alta yazıp toplamayı beceremiyorum diyorsanız da zaten ticaret yapmayın.