yunusdm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tahsise kapali alan adları listesi var bu liste kapsamındaysa belge talep ediyorlar. Trabis whois sorgusu sayfasinda boştaki alan adını yazınca belge gerekli veya gereksiz şeklinde görebilirsiniz. Reg.com.tr tavsiye ederim
Tesekkur ederim.
Benim takip ettigim bir alan adi vardi ve Trabis WHOIS xx.xx tarihte tekrar satisa cikarilacagi yaziyordu. O sayfada begle isteyip istemedigi yazmiyordu.

O gun geldiginde alan adi aktif olunca hemen aceleyle kayit ettirdim. Metunic kaydedetken sorgu sayfasinda alan adini tikledigimde Altinda sanirim birsey yaziyordu pek emin degilim. Sanirim Tahsise Kısıtlı Alan Adları(TAKIL).

Belge olarak ne icin kullanacagimi doldurup gonderdim. Canli destek benden beyan belgesi doldurmami istedi. Sirket olmak gerekiyor mu bilmiyorum Bireysel olarak gonderdim. Sonucu cok merak ediyorum. Premium bir domain. Acaba ne kadar beklerim bilemiyorum Degerlenmdirmesi uzun surmez umarim.

Ilginc olan com.tr nasil tahsise kisitli olabiliyor ilginc. Belge istenmeyen bir uzantida beyan belgesi tuhaf.