Yorumları okuduğumda bazı arkadaşların memnun değilsen gitme, çıkabilirsin vs. yazdıklarını görüyorum. Keşke bu seçeneğimizi VERGİ öderken de kullanabiliyor olsak dimi ? Bir iş veren olarak SGK ya çuvalla para ödüyorum her ay, sebebi benim ve çalışanlarımın sağlık hizmetinden faydalanıyor olması. PARASINI ÖDEDİĞİM BİR HİZMETİ alamıyorsam bu hizmet değil hırsızlıktır. Tabiki tüm doktorları genelleyip doktorlar böyle demek son derece YANLIŞ ancak, maalesef üzülerek söylüyorum ki devlet hastahanelerinde tedavi amacıyla başvurduğumuz 10 hekimden 7 tanesi egosuna yenik düşmüş ve mesleki bıkkınlık içinde halkı azarlar durumda.. Bu kadar az paraya bu iş yapılmıyorsa gitsin limon satsın beni ilgilendiren bir durum yok kimse kafasına silah dayayarak sen doktorluk yapacaksın demiyor.
Bir diğer konu ise doktor dövme meselesi, memlekette bir günde doktordan çok dolmuş şoförü dayak yiyor veya market kasiyeri dayak yiyor. Doktor dövülmesi insanlık onuruna aykırı ancak market kasiyeri dövmek olağan birşey mi ? Sağlık çalışanına şiddet gösterilmesi ile fen işleri personeline şiddet gösterilmesi arasında ne fark var ? Neden sağlık çalışanları diğer insanların insalık onurundan üstün tutuluyor ?
Ömrünü hastahane koridorlarında geçirmiş birisi olarak şunu söylüyorum;
Ayşe teyze sabah kalkıp öf yanım ağrıyor dediğinde, fatma teyze de benim de böğrüm ağrıyor hadi kak hastahaneye gidelim özgürlüğüne sahip olduğu sürece maalesef o son derece gelişmiş olan sağlık sektörümüz, yoğunluktan bağnazlaşmış personel sayesinde yerlerde olmaya mahkum.
Ez cümle; SGK Primleri kaldırılmalı, sağlık sigortası özel sektöre devredilmeli, hastahaneler ve ilaçlar paralı olmalı. Durumu olmayan vatandaşın sağlık hizmetinden faydalanması için devlet fonları oluşturulmalıdır. Bir gün hastahaneye gittiğinizde aylık kazancınızın 10 gününü 15 günü vermelisiniz ki, parmağımın ucunda tırnağımın derisi kalktı diye acil servise başvurmamalısınız.
Para varsa hizmet al, paran yoksa cani cehenneme diyorsun.