Çok çok geçmiş olsun ALLAH yardımcınız olsun hocam 🙏 umarım en kısa zamanda kazasız belasız bir iş bulursunuz.
İşte bu yüzden o tarz insanlar nedeniyle o tarz kaoslu işlerde çalışmıyorum.
Nefret ediyorum o tarz insanlardan YALAKA insanlar kadar tehlikeli tür yok.
Bende sizin gibiyim yalaka kişileri hiç sevmedim sevmem de hocam kendilerini dıştan nasıl görüyorlar bir tahmin bir analiz etmeleri gerek yaa birilerine yamalmak için yalakalık çok kötü bir alışkanlıktır tıpkı bildiğimiz bağımlılık haline getirmişler yada bir ekstra iş gibi klasik düz çalışıp + ekstra + YALAKALIK = bu son yazdıklarım yalakalık yapanların klişe yaptıkları 🙂🤠 sanki biz farkında değilmişiz gibi yaparlar ama içimden hislerimle bir dalga geçerim 😁 (uzun vadeli çalışma, fazla yemek, fazla içecek,fazla gülme,fazla dümenden herşeyi biliyorum hissiyatı,dümenden samimiyet, dedikodu,mobing,ve adam kaydırmak, garibanı ezmek, hak yemek, üc kuruş için başkasının neyse yani daha yazacağım yazmak istemediğim çok var da (.) ) Nokta içinde herşeyi özetledim o tarz YALAKA insanlar için.
GENELDE BİTMEZLER SİVİL HAYATTA FULL HER YERDE VAR YALAKALIK = KALİTESİZLİK
Herşey gecer herşeyi toparlarsınız hocam 🙏 Herşey gönlünüzce olsun.
Umarım herşey gönlümüzce olur o tarz insanlara maruz kalmadan tertemiz bir hayat yaşarız. İyi geceler iyi forumlar dilerim.
Aynende dediğiniz gibi, kimisi borç için yanında durur, kimisi motorlardan birini alıp gezmek için durur herkesin farklı amacı var, patronda her daim onları kullanır, zaten birinede gerizekalı mustafa diye seslenirdi hep sesi bile çıkmazdı .d
çok iyi bildiğin bi semtte istediğin kadar iyi motor kullan, o semt çocuğu kadar hızlı paket atamazsın. sokakları cadde isminden bile üstün körü gideceği yeri biliyordur en kestirme yolu biliyordur, standart kurye gide gele az çok gideceği yeri öğrenir o ara farkı yapıştırır geçer. açık konuşayım çoook eskiden öğrenciyken kendi motorumla milletin 50'lik scooterla attığı paketi kendi motorumla çatır çatır atıyordum tek yatırım maliyetim 140 litre bi sepet oldu arkaya her işe koşabilmek için, gündüz pizza sattım gece tekel bayi kovaladım, yamaha ybr 125 ile bunlar çatır çatır mesaiye kalırken saat başından km başından kasarken ben hem paket başından hem km başından kasıyordum patron finalde kalmam için çok yalvardı bunların hepsi topla senin kadar etmez, kışın bunların parası çıkmaz saat başından bana zarar yazar demişti. kazandığın helali hoş olsun deyip göndermek istemedi, ben ise öğrenci olduğumu mecburiyetten yaptığımı okulumu bitirdiğimi artık mesleğime bakacağımı söyleyip ayrıldım. 4 yılın sonunda tüm okul masraflarım çıktı üstüne bide sıfır güzel bi pulsar parası kaldı bazen mesaili bazen mesaisiz, %70 mesaisiz, yazın motor yükselticem diye para kasmaya çalışıyorum gencim bi motor sevdam var hem geçimimi yapıp hem motorumu upgrade etmek istiyorum ama okulum aksıyor bu yüzden hiç mesaiye kalmadım çok boşta kalınca tekele destek attım... buda böyle bi hikaye,çalışana iyi bildiğin bi semtte her zaman kazanırsın, hele bide kurye gruplarına üyeysen ekstracı olarak gidersen bazen işin iş, kiminin motoru patlar, kiminin izin günüdür.
navigasyonsuz çalışırım bende hocam, kendi semtimdeyim, çabanız baya sağlammış sizinde valla helal olsun.
İşyerinin sektörü neydi acaba
Pizzacı
Öncelikle yaşadıkların gerçekten zor ve stresli görünüyor. İyi bir iş için gösterdiğin çaba ve emeğin hakkının verilmemesi oldukça moral bozucu. Ayrıca iş yerindeki ilişkilerin ve patronun tutumu, işin zaten başta kötü giden yapısını daha da zorlaştırmış. Tüm bu olumsuzlukların yanında, sağlığını koruyarak bu dönemi geride bırakman önemli bir adım olmuş. Kendini korumanı ve sınırlarını çizmeni tebrik ederim.
Şu an için iş arama sürecinde sabırlı olmak zor, özellikle borçların da var. Belki de sosyal medya üzerinden ya da online platformlarda freelance işler yaparak gelir sağlayabilirsin. Kendi yeteneklerini değerlendirebilir, yaratıcı işler yaparak zamanla gelir elde edebilirsin. Ayrıca kısa vadede, birkaç iş arayışını denemek ve belki de daha iyi şartlar sunan bir iş bulmak önemli. Borç meselesini çözmek için de belki gelirini geçici olarak dondurmak ya da ödeme planlarıyla ilgili müzakere yapmak faydalı olabilir.
Bir yandan dinlenip, kafa dağıtman da sana iyi gelecektir. Kendine zaman ayır, zihinsel ve fiziksel olarak toparlanman önemli. Sonrasında ise hedeflerinle ilgili kararlarını vermek için daha net bir görüş açısına sahip olabilirsin. Her şeyin bir yolu vardır, sabırlı olman ve pes etmemen gerçekten önemli.
evet kafamı toparlayıp yeni şeylere atılmam lazım.