Shopify'da Yurtiçi Kargo Entegrasyonunu kurup, Yurtiçi Kargonun ilettiği API bilgilerini doğru şekilde yerleştirdim.
Bu entegrasyon sayesinde Shopifydan gelen siparişlerin kargo bilgileri Yurtiçi Kargoya otomatik olarak iletilip, kargo takip kodu da Shopifydaki siparişin içerisine entegre ediliyor.
İlk siparişim geldiğinde sevk irsaliyesini yazdırarak anlaşmalı olduğumuz Yurtiçi Kargo şubesine gittim. Ancak kargo personeli barkodu okuttuğunda sistemde herhangi bir kargo takip numarası oluşmadığını belirtti. entegrasyon sorunsuz çalıştığında, takip numarasının otomatik olarak Shopify sistemine düşmesi gerektiğini öğrendim.
Sevk irsaliyesinde entegrasyon kodu yer alıyor, fakat bu kod kargo takip numarası olarak algılanıyor. Kullanıcı bu koda tıkladığında Yurtiçi Kargo takip ekranında "Kargonuz bulunamadı" uyarısı alınıyor.
Bu nedenle kargo personeli, sanki manuel gönderim yapıyormuşum gibi yeni bir kargo süreci başlatarak gönderimi gerçekleştirmemi istedi. Entegrasyonu yaptığımız uygulamanın yetkilisi "Otomatik beyanı açmanız gerekiyor" dedi ve bunu da yaptım. Ancak barkod yine değişmedi ve kargo personeli bu barkodla işlem yapılamayacağını belirtti.
Benzer bir sorun yaşayan veya çözümünü bilen var mı? Yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim.