Yıllardır Seo sektörünü takip ederim. Seo ustalarının "Aman uzak durun, sakın yapmayın, tüm emekleriniz çöp olur" dedikleri ne varsa aslında kendilerinin o hamleleri yaptıklarını gördüm. Yapmayın dedikleri şeyleri kendileri yapıyorlar ve güzel de sonuç alıyorlar. Aslında onların kaygılarını da anlıyorum kısmen. Sonuçta bu işten ekmek parası kazanıyorlar. Ama her şeye rağmen insanları yanlış hamlelere yönlendirmek hiç etik değil.

Söz konusu Seo üstadları(!) son zamanlarda da kesin bir dille yapay zeka kullanmamayı tavsiye(!) ediyorlar. Oysa ki ben bölgesel seo yaptığım tüm müşterilerimin makalelerini yapay zekaya yazdırıyorum. Üstelik bir hafta önce açılmış sitede bile, sıfır backlink ile ilk sayfaya gelebiliyorum. Şimdi diyecekler ki ileride indexlerin silinince görürsün.. Yok abi, indexler de yerinde duruyor. Yapay zeka ile içerik yazdığım müşterilerimin siteleri bir yıldır indexleniyor ve bir yıldır da kendi kelimelerinde ilk sayfadalar. Hani yapay zeka zararlıydı?

Yapay zeka ile içerik konusunda gözden kaçan önemli bir nokta var. Eğer siz yapay zekaya "Bana elmanın faydalarını anlatan seo uyumlu makale yaz" derseniz ve yapay zeka daha önce 500 kişiye elmanın faydalarını anlatan bir makale yazdıysa siz yapay zekadan aynı makaleyi alan 501. kişi olacaksınız. 501 adet makalenin hiç biri özgün olmayacak, hepsi de copy paste olacak. Dolayısıyla yapay zekadan doğru veriyi alabilmek için doğru promptu girmeniz gereklidir. Yapay zeka konusunda en önemli madde budur.

Özetlemem gerekirse kimsenin doğrularını körü körüne kendi doğrularınız gibi kabul etmeyin. Deneme yanılmalar yaparak kendi doğrularınızı kendiniz bulun. İçerik yazarken yapay zekadan faydalanmayı da sakın ihmal etmeyin.

Yeri gelmişken Seo konusunda insanları yanlış hamlelere yönlendirmeyen, tüm bildiklerini samimi ve şeffaf bir şekilde paylaşan @KOZBA; ve @maliyassi; hocalarıma buradan teşekkür ediyorum..