Telefon da nasıl ki android kurulumu yapıyorsunuz iade alınmıyor ise bilgisayar içinde geçerli bu durum.
İşletim sistemi kurduktan sonra iade yada değişim için teknik servise gönderip rapor almanız gerekiyor prosedüre göre.
40k lık bilgisayarı müşteri beğenmedim deyip gönderdiği zaman satıcı çöpe atacak yada daha ucuza satacak değil.
Onu da mecbur başka bir alıcıya yolluyor.
Siz olsanız başkasının açtığı ürünü aynı fiyata satın almak ister misiniz?
O yüzden bu tarz durumlar için teknik servis raporu almaları isteniyor.
Tabii çoğu zaman da teknik servis hata olsa da yok deyip rapor verebiliyor.
İade alanlar da tamamen müşteri memnuniyeti için alıyor.
Hatta çoğu zaman hijyen ürünleri dahi iade alınıyor.
Geçen aylarda boxer aldım 5 li ama küçük geldi. Satıcıya bedenini sordum M dedi, çoğu kişi de boyuna kilosuna göre M beden oldu yazmış. Gelince bir tanesini giydim oturamadım bile, o kadar sıktı. Satıcı diğerlerini gönderin iade edelim dedi ücreti. İçine birinin de parasını koyup iade gönderdim.
Satıcı isterse iade alıyor, istemezse prosedürü uygulayıp reddediyor.
Mediamark tan telefon almıştım simkart takıldı eve geldim akşama kadar kullandım çok aşırı ısınma oldu, geri götürdüm bu ne ya kullanırken elim yanıyor dedim, aldılar. Şimdi geri almama gibi bir durum olsa hayatta almazlardı. Demek ki yine kanunen bazı durumlar var, bundan dolayı alıyorlar. Almayanlarda işi yokuşa sürüyorlar ancak süreyi uzatıyorlar, eninde sonunda yine alacaklar yeter ki kullanıcı hakkını arasın. Burada kötü niyetli kullanıcı davranışlarından bahsetmiyorum normal insan evladı insanların durumlarından bahsediyorum.
Not: Telefonu alırken bunun işlemcisi, ram i nasıl oyun oynarken vs. ısınmıyor değil mi diye sormuştum, yetkili hayır tabii ki çok kaliteli bir telefon vs. demişti. bunu da belirteyim.